Golden Dawn forbydes!

GRÆKENLAND: Det nationalistiske parti Golden Dawn i Grækenland stemples som en “kriminel organisation” og forbydes.

Golden Dawn’s partisymbol.

Golden Dawn høstede stor valgsucces i årene 2012-2014, da de blev valgt til henholdsvis parlamentet og Europa-Parlamentet takket være partiets radikale fremtoning og sociale arbejde for sårbare grækere. I dag er partiet blevet forbudt efter en fem år lang juridisk proces.

Ifølge domstolen i Athen er årsagen, at partiet har “orkestreret” flere mord, mordforsøg og ulovlig våbenbesiddelse. Den mest kendte sag er mordet på en anti-hvid rap-kunstner i 2013, et bemærkelsesværdigt mord, som indledte årsskiftet og siges at være begået af en sympatisør af partiet. I samme periode har venstreekstremister udført adskillige mord og mordforsøg på Golden Dawn-medlemmer, herunder mordene på George Fountoulis og Manolis Kapelonis, som stod vagt udenfor hovedkvarteret. På trods af at de blev henrettet på åben gade, og gerningsmændene blev filmet af kameraer, har dette mord ikke engang ført til retsforfølgelse.

Domstolen mener, at af de 68 tiltalte skal syv af dem findes skyldige i at have ledet den påståede kriminelle organisation. Disse syv er partileder Nikos Michaloliakos sammen med Ilias Kasidiaris, Ioannis Lagos, Christos Pappas, Artemis Matthaiopoulos, Ilias Panagiotaros og Giorgos Germenis. Domme for disse vil blive meddelt senere.

I de senere år har Golden Dawn været et parti i opløsning, og i 2019 mistede de deres pladser i det nationale parlament (2,93 procent), mens de bevarede to pladser i Europa-Parlamentet (4,88 procent). Tidligere på året meddelte Ilias Kasidiaris, at han ikke længere er en del af Golden Dawn, men at han vil starte et nyt parti kaldet Grækenland for grækerne.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Selvfølgelig. Alle de gode bliver forbudt på et tidspun

  • XLviking says:

    Demokraturet tåler ikke opposition og kritik!


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //