Goldman Sachs køber Christiansborg – vil åbne københavnsk kviklånskontor

SAMFUND: Folketinget har længe været købt af banker som Goldman Sachs, men nu bliver selve Christiansborg også solgt. Goldman Sachs udtaler til DR, at de vil bruge bygningen til kontor, kundebetjening samt en kviklånsafdeling.

For at få svar på, hvorfor denne historiske bygning skulle sælges peger Finansminister Nicolai Wammen på de store udgifter i forbindelse med coronabekæmpelsen. I et interview med DR siger finansministeren: »Det sidste år har Danmark haft historisk store udgifter og lave skatteindtægter, så vi har skulle finde pengene et sted«. Han vil dog ikke fortælle, hvor meget Goldman Sachs betalte for Christiansborg på nuværende tidspunkt. »Noget af papirarbejdet er endnu ikke helt færdigt, så den information må vi ikke give endnu, men jeg synes vi gjorde en god handel«, lyder det fra Wammen.

Bjarne Fog Corydon.

Det er ikke første gang Socialdemokratiet sælger til Goldman Sachs. Tilbage i 2012 solgte den daværende regering med Bjarne Corydon i spidsen nemlig 19 procent af Dong Energy for 8 milliarder kroner, hvilket senere viste sig at være en god investering fra Goldman Sachs’ side, da de kun nogle få år senere sælger deres sidste aktier i Dong, hvilket de i alt havde en fortjeneste på 12,4 milliarder kroner, der svarer til lidt mere end 150%.

Under interviewet med DR blev nuværende finansminister Nicolai Wammen spurgt ind til, hvad regeringens holdning er til, at Goldman Sachs blandt andet ønsker at lave en kviklånsafdeling på Christiansborg; et spørgsmål finansministeren ikke kommentere yderligere på, andet end, at bygningen om lidt er deres, og så kan de gøre, hvad de vil med den.

Men Goldman Sachs investeringer i Danmark stopper ikke her. Til DR udtaler de desuden, at de på sigt ønsker at købe den danske folkeskole, DR-byen samt storebæltsbroen, men at de altså ikke er begyndt at forhandle med regeringen om disse endnu.

CEO for Goldman Sachs, David M. Solomon.

Som afslutning på interviewet med DR udtaler CEO for Goldman Sachs, jøden David M. Solomon, at han ønsker at gøre Danmark til et ideelt sted for store investeringsbanker at drive forretning, og at de valgte Danmark fordi regeringen tidligere har vist deres store forståelse og vilje til at beskytte udsatte og undertrykte folkefærd som jøderne, og derfor ønsker han blot at give noget tilbage.

Denne artikel er en aprilsnar!


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Lars Agerbæk med æ says:

  Det er en aprilsnar. Christiansborg politikkerne har solgt sig selv til Goldman Sachs og kompagni for længe længe siden.

 • Mikkel Pedersen says:

  Haha god humor – med et strejf af sandhed 😀

 • God humor

 • Hehe men vi har længe været solgt til både Gold-man Sach og de Arabiske olie giganter og ikke mindst USA


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //