Gösta Hallberg-Cuula – en sand helt

DAGENS DATO 14. APRIL: Den 14. april 1942 faldt den nationalsocialistiske helt Gösta Hallberg-Cuula for de nordiske lande. Hallberg-Cuula var en sand helt og et symbol på den gamle, men også den kommende ånd.

79 år er gået siden Gösta Hallberg-Cuula (1912–1942) faldt i den finske fortsættelseskrig. Da Finland blev angrebet af Sovjetunionen, var Hallberg-Cuula propagandachef for de svenske nationalsocialister. Han havde et ry, ikke kun som en intellektuel, men også som en hengiven gadeaktivist. Som frivillig rejste han til Finland og deltog i både vinterkrigen og fortsættelseskrigen. Troppen, han ledede, blev kendt for sin kampevne og hans villighed til at ofre.

I dag har begreber, der tidligere blev taget mere alvorligt, mistet deres værdi fuldstændigt. Ifølge politisk korrekte medier er en fodboldspiller for eksempel en »helt«, når han sparker bolden i mål. Dette på samme tid som navnene på de sande helte er skjult eller undermineret. Hvor er sande helte i dag? Vil nutidens politikere overveje at kæmpe for vores folks frihed? Usandsynligt. De er mere optaget af at sælge deres folk og deres land.

At Hallberg-Cuula glemmes af de fleste – giver et usminket billede af nutidens samfund: et sygt system, der afviser sin egen arv. I en kommerciel og overfladisk tidsalder kan det opfattes som »forældet« at ære Hallberg-Cuulas minde. Men når egoisme og fejhed har nået epidemiske proportioner, er behovet for helte som Hallberg-Cuula større end nogensinde. Han var og forbliver en rollemodel, uanset hvad den bredere befolkning »tænker« i øjeblikket.

Se billeder af Hallberg-Cuula nedenfor:
  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //