Græske nationalister hævnede martyrer på årsdagen

GRÆKENLAND: For ti år siden blev to medlemmer af Gyldent Daggry henrettet på åben gade. I forbindelse med at nationalister ærede martyrerne i Athen, fik de også hævn over antifascister, der var kommet for at sabotere dagen.

George Fountoulis og Manolis Kapelonis blev skudt og dræbt, mens de bevogtede Gyldent Daggrys hovedkvarter.

I onsdags var det præcis ti år siden at, Yorgos Fountoulis og Manolis Kapelonis blev skudt og dræbt, mens de stod vagt ude foran Gyldent Daggrys hovedkvarter i Athen.

I løbet af dagen ærede nationalister i Grækenland de to martyrer, og de holdt blandt andet vagt ved et monument, der var rejst til dem og som for nylig var blevet vandaliseret af antifascister.

Telegram-kanalen “Ultas not Reds” har også offentliggjort videoklip, hvor en gruppe på 20 nationalister stødte på en betydeligt større gruppe antifascister ved metroen i Athen. Antifascisterne bar gadekampvåben og benzindunke, som nationalisterne hurtigt fratog dem. Efter dette flygtede antifascisterne ind i en togvogn for at skjule sig, mens nationalisterne jagtede dem og kastede deres egen benzin ud over dem.

I en oprindelig version af indlægget kunne man også læse, at nationalisterne havde antændt togvognen, hvor antifascisterne forsøgte at søge tilflugt, men denne oplysning er nu blevet slettet.

Onsdag holdt fodboldfans fra blandt andet Lazio og Hellas Verona i Italien samt Dynamo Kyiv i Ukraine bannere op for at ære martyrerne. “Den røde solnedgang, det gyldne daggry: Manolis og Yorgos er til stede,” kunne man læse på Lazio-fansenes bannere.

Se videoerne fra nationalisternes konfrontation med antifascisterne:


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • fuck antifa says:

    så snart man svarer antifa tilbage, flygter de med halen mellem benene

  • Søren kam says:

    Hellas Verona er italiensk. Det var der Elkjær spillede


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //