Herning Kommune blev anmeldt i november 2019 for ulovlig forskelsbehandling efter opdeling af elever

MULTIKULTUR: Folkeskolen blev opdelt i to, hvor den nye afdeling er 63 ud af 64 elever tosprogede, dette gjorde de for at de danske elever ikke forlod skolen. Det mener Institut for Menneskerettigheder er ulovlig forskelsbehandling, da skolen vælger at opdele elever efter, om de er tosprogede eller ej, og derfor har de indgivet en klage til Ligebehandlingsnævnet.

Her bliver de etniske minoritetsbørn stillet ringere bare på grund af deres etnicitet. De bliver udskilt, og de bliver stemplet og stigmatiseret som anderledes. Det er det, man ikke må gøre i skolesammenhæng, siger ligebehandlingschef for instituttet, Maria Ventegodt.

Sagen tager sit udspring i, at Herning Kommune sidste år besluttede at splitte Herningsholmskolen op i to afdelinger, fordi man frygtede, at de mange tosprogede elever på skolen ville få de etnisk danske børn til at rejse. Derfor åbnede der i august en ny afdeling af skolen på en ny adresse – hvor 63 af de 64 elever er tosprogede.

Der var en stigende bekymring for, hvordan sammensætningen af elever ville udvikle sig på Herningsholmskolen. Vi har simpelthen valgt at lytte til de forældre, som har henvendt sig til os, siger formand for Børne- og Familieudvalget i kommunen, Dorte West fra Venstre, om beslutningen.

Den oprindelige Herningholm Skole ligger på Sjællandsgade i Herning, mens den nye afdeling ligger i boligområdet Heltbjerg.

Jeg synes de er ik så godt, de mangler nogle kulturer, nogle dansksprog, hvis de er, går sammen med danske børn i skolen, de bedre. Det siger Haset Habtu, som er flytning fra Eritrea og mor til en af de racefremmede børn, der går i 0. klasse.

Derfor vækker det glæde hos hende, at tiltaget nu skal behandles af Ligebehandlingsnævnet. Hun håber nemlig på, at hendes datter kan komme til at gå i skole med etnisk danske børn også.

Haset Habtu. FOTO: TV 2.

Kommunen ikke enig med klage

I Holtbjerg er den nye afdeling af skolen startet op i nogle gamle skolebygninger, som er genåbnet i formålets tjeneste. I Herning Kommune ser de ikke noget problem i, at de gamle bygninger nu skal huse de mange tosprogede elever.

Det er ikke diskrimination i vores øjne, at vi genåbner en lokalskole, der har eksisteret i mange årtier med ekstra mange ressourcer. Nu genåbner vi den som en afdelingsskole med et tæt samarbejde mellem de to matrikler, siger Dorte West.

Men det var vel fordi, der var kommet for mange tosprogede elever på den anden skole?

“Det var en del af problematikken, og det har vi vedkendt os hele tiden, siger formanden for Børne- og Familieudvalget.” Sagde Dorte West.

Hun understreger dog, at kommunen ikke er enig i den anklage, Institut for Menneskerettigheder har rejst.

Institut for menneskerettigheder mener, at det er forkert grebet an

Hos Institut for Menneskerettigheder er de da også klar over, hvad Herning Kommune har forsøgt at opnå med det nye tiltag. Men der er en hage ved metoden, lyder det.

Hensigten er god. Kommunen ønsker at fastholde både ressourcestærke og ressourcesvage børn på skolen, de ønsker at løfte minoritetsbørnene fagligt og socialt. Problemet er bare, at man ikke må gøre det på den her måde, siger ligestillingschef Maria Ventegodt til TV MIDTVEST.

Hun understreger, at instituttet stadig mener, at der er tale om ulovlig forskelsbehandling.

Kan ende med lukning

Da beslutningen om at lave opdelingen sidste år blev taget, mente borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup, at det var en redningskrans til Herningsholmskolen.

Det er vi nødt til for at redde Herningsholmskolen, så den stadig er attraktiv for etnisk danske forældre, sagde Lars Krarup til Herning Folkeblad dengang.

Nu kan det dog ende helt anderledes for skolen. Hvis Ligebehandlingsnævnet når frem til, at der er tale om ulovlig forskelsbehandling, kan Herning Kommune nemlig blive tvunget til at lukke den omtalte skole.

Den 17. december 2019 lavede Herningsholmskolen en jobannonce, hvor de søgte efter en afdelingsleder til 0.-4. klasse. Om dette har noget med sagen at gøre vides ikke. Ansøgningsfristen udløb desværre d. 12 januar 2020 ved midnat.

KILDE:
TV 2


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Når virkeligheden ikke lader sig fornægte bruger man tvang.
  Når demokratiet ikke fungerer indfører man gerne diktatur.

 • Asbjørn Nielsen says:

  “Menneskerettigheder” betyder blot “Underkast dig den globale zionistiske verdensorden eller bliv et ofrer for vores magt”. I dette tilfælde var det danske forældre, som ønskede en god skoletid for deres børn, som blev tvunget til, at underkaste sig multikulturen.

 • Heldigvis for den almindelige, og til tider apatiske befolkning, så har de jo ildsjælene i Modstandsbevægelsen.
  Man kunne dog godt ønske sig lidt mere opbakning fra den almindelige dansker, hvis ikke andet, så i det mindste ved ikke at stemme på forræderiske politikere igen og igen.
  Men her er det jo også vores opgave og pligt at oplyse dem om hvor grelt det reelt står til.

 • Jeg får det fysisk dårligt.

  Danske børn er simpelthen de eneste børn der ikke har lov til en opvækst som er ment for dem!

  Og denne fremmede humpa lumba aka – slikker sig selv om munden dame – Ja, hvad fanden har hun ret på? Har hun ret til danske børn? Hvorfor skal hun være en bekostning for os? Hvad fanden sker der??!

  Dem der står bag dette, og dem der tjener tykt på denne multikultkur, bør vogte sig på rebets dag.

 • KLAMME LORTE PERKER!


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //