Hizbollah-soldater slutter sig til russisk side i krigen

UKRAINEKONFLIKTEN: Et nyetableret rekrutteringskontor i den syriske by Quseir skal have som mål at hverve soldater til den russiske lejesoldatstyrke Wagnergruppen i henhold til en nylig indgået aftale.

Lederen af ​​den shiitiske muslimske milits, Hassan Nasrallah, i midten, flankeret af Irans øverste åndelige og politiske leder Ali Khamenei til venstre og den iranske general Quassem Soleimani til højre. Foto: Khamenei.ir (CC BY 4.0).

Ifølge den russiske avis Novaya Gazeta har den libanesiske militsgruppe Hizbollah indvilliget i at bidrage med 800 soldater til de russiske styrker i Ukraine.

Avisen oplyser, at den libanesiske milits har indgået en aftale med den russiske lejesoldatsstyrke Wagnergruppen om leje af soldater for 1500 amerikanske dollars per soldat pr. måned. Hizbollah siges at have oprettet et rekrutteringskontor i byen Quseir i den syriske provins Homs.

Den russiske avis henviser til en række lokale kilder, hvor det hævdes, at 200 soldater i første omgang vil blive leveret fra Damaskus til den hviderussiske region Gomel, tirsdag den 29. marts. Disse soldater siges at være fra de etablerede al-Abbas og Al-Radwan bataljoner.

Novaya Gazeta siges at være stødt på udfyldte rekrutteringsskemaer, der angiver soldaternes baggrund.

Hizbollahs generalsekretær Hassan Nasrallah har tidligere i en tale udtalt, at den shiitiske muslimske milits Hizbollah ikke har til hensigt at tage aktivt del i Ukraine-konflikten.

Kilder:
Novaya Gazeta


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //