Hjælp en faldet helt med at få en værdig gravsten

INDSAMLING. Den 5. november døde Luftwaffe-piloten Reinhold Leidenfrost, en mand som til det sidste kæmpede for nationalsocialismen og Tysklands genopståen. Læs historien om hans liv og hvordan du kan hjælpe til.

Reinhold Leidenfrost blev født den 6. marts 1924 i Ilmsdorf i Thüringen, mellem Jena og Eisenberg. Reinhold var den anden af syv børn i familien. Han voksede op på familiens selvforsynende gård.

Leidenfrost-familien, Reinhold er tredje person fra venstre i forgrunden.

Som 13-årig, mens han sammen med sin far og nogle af hans søskende arbejdede i en kartoffelmark, slog lynet ned. Reinholds far døde og Reinhold selv og to af hans søskende kom til skade. Hans mor, som ikke var til stede, led af chok, efter hun fik de forfærdelige nyheder. En vanskelig tid skulle følge, men med hjælp fra slægtninge og naboer kunne gården fortsat drives.

Da Reinhold var 15 år gammel fløj han for første gang selv i et svævefly. Flyvning skulle blive hans store passion, og han meldte sig frivilligt som jagerpilot i det tyske luftvåben, Luftwaffe, med et ønske om at nedskyde de anglo-amerikanske terrorbombefly. Fra 1942 kom han som 18-årig til at flyve i Jagdgeschwader 102, i en Me-109, primært til forsvaret af Østpreussen mod den røde hær. Hans tre brødre tjente også deres folk, to af dem i Waffen SS. Alle fire brødre overlevede krigen. Reinhold måtte dog tilbringe en del af krigen i britisk krigsfangenskab.

Reinhold Leidenfrost i Luftwaffe.

Efter han blev sluppet fri, begyndte Reinhold at studere til maskiningeniør, mens han arbejdede på fuld tid for at have råd til sit daglige underhold. Samme dag som han tog eksamen i 1949, døde hans mor, 44 år gammel. For at kunne deltage i sin mors begravelse, måtte han ulovligt krydse grænsen ind i den sovjetiske besættelseszone.

Reinhold fik stor succes som ingeniør. Med flere internationale patenter kom han til at skabe industrielt arbejde for det tyske folk. Han skrev artikler i fagtidsskrifter, og tyske lærebøger refererer stadig til hans arbejde. På Deutsches Museum i München er en af ​​hans opfindelser udstillet, en roterende elektronisk produktionsmaskine, en tidlig form for en industrirobot, som var forud for sin tid.

En af Reinhold Leidenfrosts anerkendte opfindelser.

Han videreuddannede sig til pilot og gjorde sig bemærket i pressen, da han var den første i efterkrigstiden, som i et privat fly fløj fra Tyskland til Afrika. I flere år flyttede han væk fra Tyskland, for at bosætte sig i Cape Town, Sydafrika. Da han flyttede tilbage til Tyskland i 2005, efterlod han en stor donation til den tysksprogede privatskole i Sydafrika, med det attesterede formål, at de studerende skulle lære sandheden om tysk historie.

Reinhold Leidenfrost, den første person i efterkrigstiden, som fløj i et privat fly fra Tyskland til Afrika.

Hjemme i Tyskland igen, blev han meget politisk aktiv. Han grundlagde Kampfbund gegen die Unterdrückung der Wahrheit in Deutschland og skrev flere artikler og værker med det formål at fortælle den skjulte sandhed om tysk historie, især om Adolf Hitler og den nationalsocialistiske æra. En af hans mest berømte værker er “Deutsches Leben unter Hitler – Der Bericht eines Zeitzeugen”, eller “Life in the Third Reich” som titlen kom til at hedde på engelsk. Skriftet findes på engelsk i sin helhed her.

I mange år var Reinhold Leidenfrost også en værdsat taler ved nationale demonstrationer og begivenheder rundt omkring i hele Tyskland. I 2015, 93 år gammel, skulle han holde sin sidste tale, ved et arrangement i Magdeburg.

Søndag aften den 5. november 2017, sov Reinhold Leidenfrost ind, efter at have været sengeliggende i længere tid, med blandt andet hypoglykæmi. Den 17. november blev han, efter eget ønske, begravet på kirkegården i Guthmannshausen, ved siden af ​​mindesmærket for de tyske ofre for krigen.

Reinhold Leidenfrost i 2017.

Reinhold Leidenfrost gjorde aldrig på noget tidspunkt forsøg på at skjule sin nationalsocialistiske overbevisning, dette gjaldt helt frem til hans død. Han var en ihærdig forsvarer af Adolf Hitler og kæmpede aktivt mod den smædekampagne, der fandt sted mod den tidligere Fører. Han var til det sidste loyal mod den soldatered han engang svor, og på hans dødsleje hang et portræt af den, for ham, højt elskede og agtede Führer.

Hjælp med at give helten en værdig grav!
I dag er der kun et trækors på Reinhold Leidenfrosts gravsted. Din hjælp er nødvendig, for at skifte dette ud med en gravsten, der er denne helt værdig. Det er nødvendig at indsamle ca. 15.000 kr. for at rejse en rigtig gravsten med inskriptionen “Hier ruht der ehemalige Jagdflieger Reinhold Leidenfrost und wartet auf die Auferstehung des Reiches”, som oversat til dansk vil lyde nogenlunde: Her hviler den tidligere jagerpilot Reinhold Leidenfrost, og venter på Rigets genopståen.

Pengene mærkes med “Leidenfrost” og krediteres til følgende konto: IBAN: COBADEHD001 – KONTO: DE20 2004 1133 0404 4210 00 (Comdirect bank AG, Quickborn; Kontoindehaver: Wiebke Jung)

Eventuelt overskud øremærkes til “at organisere nationale demonstrationer i Tyskland i Leidenfrosts ånd”.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Dette er en liste over de piloter der har skudt flest fjender ned under anden verdenskrig.
    Piloterne er fra alle lande der deltog i krigen.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_World_War_II_flying_aces


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //