Højesterets høring om palæstinensisk mand sodomiseret og tortureret af CIA udstiller USAs forbrydelser mod menneskeheden

USA: Den amerikanske regering er i en desperat kamp for at forhindre, at CIAs torturmetoder bliver offentliggjort.

Efter årevis, hvor han sag er blevet trukket ud af de føderale domstole, har Abu Zubaydah endelig have mulighed for at fortælle sin historie.

Den amerikanske højesteret behandler i øjeblikket sagen “United States v. Abu Zubaydah”, der hovedsageligt omhandler kendte detaljer om en palæstinensisk mand, der blev taget til fange i Pakistan af CIA og tortureret på barbarisk vis.

I 2002 blev Zubaydah, en veteran, der tidligere havde kæmpet mod Sovjet i Afghanistan, skudt og overgivet til CIA. Han blev sandsynligvis transporteret til CIA’s “sorte steder” (hemmelige uregelmæssige fængsler), der i daglig tale omtales som “fangehuller” i Polen, Thailand og andre lande, hvor han blev udsat for menneskerettighedsforbrydelser.

Zubaydah, som CIA har indrømmet ikke havde nogen rolle i al-Qaeda, er blevet tilbageholdt i et hemmeligt anlæg i Guantánamo Bay interneringscenter. Den amerikanske regering har indrømmet, at de ikke kan retsforfølge manden for forbrydelser, men alligevel er han blevet afskåret fra resten af ​​verden (med undtagelse af sine advokater) som en “fjendtlig kriger”, som mange mistænker har at gøre med USAs frygt for, at hans historie vil blive offentliggjort.

Ifølge et dokument, der blev vist for Højesteret, blev Zubaydah udsat for vandtortur mindst 83 separate gange på en måned, havde hovedet kastet ind i væggen flere gange og blev nægtet søvn i 11 dage i træk.

Derudover blev han afklædt og hængt på kroge og låst inde i en kasse i flere timer. Den foruroligende metode, der involverer “rektal hydrering”, hvor fanger de facto er sodomiseret, blev også brugt.

En senatundersøgelse i 2014 af metoden afslørede, at CIA-torturister brugte “rektal fodring” – som eksperter har fastslået ikke har nogen medicinsk eller fysiologisk nytte – som en procedure til at voldtage mænd på en sadistisk måde ved at male mad fra frokostbrætter og tvinge det op gennem endetarm.

Zubaydah mistede sit venstre øje og led hjerneskade under den brutalisering, han blev udsat for af CIA.

Zubaydahs advokater har i årevis kæmpet mod regeringen for at han kunne blive indkaldt som vidne og desuden beordre to CIA -psykologer, der udviklede torturprogrammet, til at vidne. Psykologerne, James Elmar Mitchell og John “Bruce” Jessen, har hidtil formået at bruge reglen om “statshemmeligheder” til at holde de grusomheder, de var ansvarlige for, væk fra offentligheden. De to mænd blev betalt over 80 millioner dollars for at udvikle eksperimentelle torturteknikker, der havde til formål at tvinge fanger til at “samarbejde”.

Mens CIAs netværk af torturkældre, herunder det polske anlæg, hvor Zubaydah siger, at han blev misbrugt, er blevet anerkendt i retssager i Europa og af Polens egen regering, kæmper Biden -administrationen med næb og kløer for at forhindre, at Mitchell og Jessen bliver tvunget til at vidne under ed.

I et øjeblik, der chokerede Biden -administrationens advokater under en høring i sidste uge, spurgte tre højesteretsdommere, om Zubaydah ville være i stand til at vidne om torturen. Ofrets advokater oplyste, at deres klient blev holdt “inkommunicado” i den amerikanske tilbageholdelseslejr på Cuba og ikke havde tilladelse hertil. Advokaterne, der repræsenterede den amerikanske regering, havde ikke et ordentligt svar på, hvorfor Zubaydah ikke kunne vidne og lovede at have et svar på et senere tidspunkt.

Selvom de foruroligende oplysninger om CIAs torturprogram er offentligt kendt, er det sandsynligt, at brutalitetens fulde omfang er en tæt bevogtet hemmelighed.

Hvis den amerikanske højesteret dømmer statens hemmelige doktriner og tvinger CIA til at frigive privilegerede dokumenter vedrørende torturprogrammet, så ville dette kaste lys over oplysninger, der ville lade vores verden se USA i et helt nyt lys.

Zubaydahs vidnesbyrd kan også være ekstremt vigtigt. Indtil videre har han kun været i stand til at give foruroligende tegninger af, hvad han blev udsat for og vidne til sit juridiske team, som har været brugt under retssagen, såsom den følgende tegning:

Abu Zubaydah

/Eric Striker

Først publiceret i National Justice.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Forestil jer hvordan jøder og deres racefremmede håndlangere torturede og voldtog europæerne fra 1944 og frem? Og nu har sendt orkhorder ind på kontinentet.

  • Ja, denne ekstreme umenneskelige behandling er jo intet nyt fra jøderne og deres håndlangere, men ikke desto mindre får historier som denne deres forbrydelser frem i lyset.

    Ses eventuelt deres behandling af civile tyskere her; https://www.nordfront.dk/dagens-video-det-virkelige-holocaust-terrorbombningerne-af-dresen/

  • Hvad er der med USA og stikke ting op i numsen?


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //