Hollandsk by “diversificerer” gadenavne

BEFOLKNINGSUDSKIFTNING: Hollandsk by beslutter at “diversificere” gadenavne, fordi for mange gadenavne ærer “hvide vestlige mænd”.

Situationsbillede fra det multikulturelle område Indische Buurt i Amsterdam. Skærmprint fra RT.

Rotterdams liberale byråd har vedtaget et nyt “diversitets”-tiltag, som sikrer, at alle nye gader i de tæt befolkede områder af den Hollandske by fremover skal havde navne, der afspejler byens “kulturelle diversitet”.

Et år efter forslaget blev introduceret af byrådsmedlem Nadia Arsieni fra det “liberale progressive” D66 parti, har Rotterdam byråd bekræftet, at de vil indføre det nye tiltag.

(Initiativet for at omdøbe flere gadenavne til kvindelige og mere kulturelt mangfoldige helte er blevet omfavnet! Skønt at @bertwijbenga har accepteret forslaget fra @D66Rotterdam, @groenlinksrdam @pvdarotterdam @SPRotterdam @NidaRotterdam)

”For at give grobund til mere kulturel diversitet, fastsættes det i de politiske regler, at tildeling af navne på kvinder og andre underrepræsenterede grupper af samfundet bør foretrækkes til personnavne”, skrev Rotterdams stedfortrædende borgmester Bert Wijbenga i et brev til byrådet.

At størstedelen af gadenavne ærer hvide mænd er historisk forståeligt, indrømmer en pjece om tiltaget. Dog tilføjer den, at ”kvinder og personer med indvandrerbaggrund” er kommet til at udgøre en stor del af befolkningen i de sidste årtier, og ”de fortjener anerkendelse på gaderne… og er en inspirationskilde”

(Nye gader i Rotterdam vil blive navngivet efter kvinder og minoriteter)

Rotterdam er en af Europas mest migrant-befolkede byer, med næsten halvdelen af dens befolkning værende indvandrere. Demografien i byen har dramatisk ændret sig i nyere tid, især rundt om dens massive havn, hvilket er den største i Europa.

Mens politikkerne lykønsker sig selv for indsatsen for at bakke op om diversiteten, er et nogle af deres vælger ikke lige så begejstrede. Mange kommentatorer på twitter følte, at initiativet ville “slette” Hollandsk historie. De satte også spørgsmålstegn ved hvorfor køn og hudfarve skulle anses for mere afgørende, end hvad en person faktisk bidrager med til det hollandske samfund.

Bestræbelserne for at reflektere landets udviklende demografi vil måske ikke være nok til at undertrykke den splittede opdeling i Rotterdam, som et resultat af radikale kulturforskelle. I 2015 blev byens borgmester Ahmed Aboutaleb – selv en muslim – efter Charlie Hebdo skandalen rasende, og bad de af landets muslimer ”som ikke kan lide frihed” at ”forsvinde fra Holland” og ”f*ck af” hvis de ikke kan integrere sig.

Kilde:
RT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //