Hollywood er ikke jødisk nok – ADL vil nu kontrollere filmindustrien

FILM: Den jødiske magtorganisation ADL skal sikre, at jøder altid portrætteres positivt.

Den jødiske magtorganisation Anti-Defamation League, ADL, lancerede i sidste uge et projekt ved navn “ADL Institut for medier og underholdning” med det formål at sikre, at jøder aldrig omtales negativt i film. Samme dag samlede ADL ledere fra filmindustrien og forskellige kendisser for at forklare de nye retningslinjer på Academy Museum of Motion Pictures i Los Angeles.

Selvom Hollywood næsten fuldstændigt kontrolleres af jøder, hævder ADL’s øverste chef, Jonathan Greenblatt, at det ikke er usædvanligt at se “jøder blive indsnævret i stereotyper, der skaber et snævert – og ofte negativt – indtryk af det jødiske folk” i film. For at sikre, at jøder ikke portrætteres negativt, vil ADL gennem sit institut nu have direkte kontakt med branchens ledere og uddanne dem om jødisk liv, jødisk kultur og antisemitisme.

Instituttet vil fokusere på fem områder, og i ADL’s beskrivelse af områderne fremgår det klart, at det vigtigste er, at jøder skal skildres på den måde, som ADL ønsker, næstvigtigst er at “alle marginaliserede grupper” portrætteres positivt, og allermindst vigtigt er det, at andre grupper, f.eks. hvide, skildres positivt.

ADL beskriver sine fem områder på følgende måde:

Forskning i, hvad der udgør negativ og positiv jødisk repræsentation i film, tv og underholdning.

Fastlæggelse af retningslinjer for manuskriptforfattere, producenter og agenturer, så de ved, hvordan man bedst skriver en jødisk karakter. Ifølge ADL skal Hollywood skildre jøder på en “positiv og korrekt måde”. At portrættere jøder på en negativ måde er altid ukorrekt ifølge den jødiske magtorganisation.

Uddannelse om antisemitisme og jødisk repræsentation for branchens ledere, instruktører, manuskriptforfattere og personale.

Sikre ansvarlighed, så enkeltpersoner og studier “kan holdes ansvarlige for hadefuldt indhold”.

Udvikle partnerskaber med andre meningsdannende organisationer for at sikre positive skildringer af alle “marginaliserede”, det vil sige ikke-hvide, grupper.

De, der hævder, at Hollywood og resten af underholdningsindustrien er åbent pro-jødiske og ekstremt anti-hvide, har ifølge ADL uret. “Der har været en bekymrende stigning i antisemitisme inden for brancheorganisationerne,” hævder ADL, når man forklarer, hvorfor underholdningsindustrien og forbrugerne har brug for yderligere styring.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //