Homoseksuelt pars hund smittet med abekopper

LGBT: Et homoseksuelt par har formået at sprede abekopper til deres kæledyr. Hunden har slimhindelæsioner omkring dens anus. Forskere siger, at det er det første tilfælde, hvor en hund fik abekopper fra mennesker.

Hunden i denne meme har intet at gøre med hunden i nyhederne.

Den 10. juni 2022 kom to mænd, der blev beskrevet som levende som “ikke-eksklusive partnere” ind på Pitié-Salpêtrière Hospital i Paris, Frankrig for at modtage behandling for deres abekopper. Den ene er ifølge The Lancet [Advarsel for ubehagelige billeder i kilden.] en 44-årig hiv-positiv latino og den anden er 27-år, hvid og hiv-negativ.

De to mænd, som ofte har andre sexpartnere, fik efter deres seneste eventyr analsår, seks dage efter de havde haft sex med andre partnere. For den ene blev dette efterfulgt af et vesikulopustulært udslæt i ansigt, ører og ben og for den anden, på ben og ryg.

Tolv dage efter det homoseksuelle pars første symptomer viste sig, begyndte deres 4-årige hund at vise symptomer som sår på slimhinderne og vabler på maven. En PCR-test bekræftede derefter, at hunden også er inficeret med abekoppevirus. Det homoseksuelle par fortæller også, at de sover med den smittede hund.

The Lancet skriver også:

I endemiske lande har det kun vist sig, at vilde dyr (gnavere og primater) bærer abekoppevirus. Præriehunde i USA samt primater i Europa, der har været i kontakt med importerede, inficerede dyr er dog blevet rapporteret at sprede abekoppevirus. Smitte blandt husdyr, såsom katte og hunde, er aldrig blevet rapporteret.

Både American Center for Disease Control og britiske eksperter har siden mindst henholdsvis 27. maj og 24. juni anbefalet, at personer, der er inficeret med abekoppevirus, skal holde sig isoleret fra deres kæledyr.

KILDE:
The Lancet


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //