Honduras søger om optagelse i BRIKS-banken

ØKONOMI: Banken, som landet ønsker at blive medlem af, vil »finansiere infrastruktur og bæredygtig udvikling« ikke kun i medlemslandene, men også i »andre vækstøkonomier« samt reducere disse landes afhængighed af den amerikanske dollar og euroen.

Honduras’ præsident Xiomara Castro under sit nuværende besøg i Kina (Skærmbillede: Cna).

Honduras’ præsident, Xiomara Castro, har på et møde i denne uge med bankens præsident og Brasiliens tidligere præsident, Dilma Rousseff, ansøgt om, at hans land bliver medlem af den BRIKS-ledede New Development Bank (NDB), meddelte Castros kontor i et tweet sent fredag. De to præsidenter mødtes angiveligt i Kina under Castros igangværende seksdages besøg der.

NDB har hovedkvarter i Shanghai og blev grundlagt af BRIKS-medlemslandene – Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika – tilbage i 2014. De fem økonomier i blokken tegner sig for mere end 40 % af verdens befolkning og næsten en fjerdedel af det globale BNP.

Banken blev oprettet med det angivelige formål at »finansiere infrastruktur og bæredygtig udvikling i medlemslandene og andre nye vækstøkonomier«. Et andet erklæret formål er at hjælpe medlemslandene med at reducere deres afhængighed af den amerikanske dollar og euroen. Den multinationale långiver fortsætter med at udvide sin globale rækkevidde og omfatter allerede Bangladesh, De Forenede Arabiske Emirater, Uruguay og Egypten.

Tidligere på måneden sagde Rousseff, at NBD’s bestyrelse formelt havde gjort hende i stand til at give Argentina adgang til organisationen.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //