Hope not Hate: «Corona skaber Holocaust-benægtere – Instagram rekrutterer nynazister»

JØDISK MAGT: Når konspirationsteorier om corona bliver til «Holocaust»-benægtelse, og unge rekrutteres til nynazisme på Instagram, er jødiske «velgørenhedsorganisationer» hurtigt på sporet.

Onlineavisen Jewish News (JN), der drives af The Times of Israel, skriver i en artikel om en rapport fra den britiske «anti-racistiske» propagandaorganisation Hope not Hate (HNH).

I rapporten hævdes det:

  • at «spredning af konspirationsteorier om pandemien på sociale medier» leder folk til «Holocaust-benægtelse.»
  • at Instagram og flere platforme er blevet et «rekrutteringssted for nynazister».

Ifølge HNH’s undersøgelse – meget bekymrende ifølge JN – tror så mange som en ud af fem briter på teorier om, at «eliter» i medierne og politik er involveret i børnemishandling.

Undersøgelsen viser imidlertid også, hvordan sådanne vrangforestillinger kan omdannes til endnu værre vrangforestillinger, nemlig til «antisemitisme og Holocaust-benægtelse». Der er også en analyse af, hvordan denne transformation finder sted, og hvor den finder sted:

Når eksistensen af ​​omfattende konspirationer er blevet internaliseret, kan der sættes spørgsmålstegn ved enhver historisk kendsgerning, og i løbet af det sidste år har vi været vidne til, hvordan snesevis af enkeltpersoner er havnet i Holocaust-benægtelse, ofte via synlige, ikke-relaterede konspirationsteoretiske Facebook-grupper, og de ser ud til at have slugt det hele råt på trods af en vis indledende modvilje.

 

«Nynazister rekrutteres på højreekstreme platforme»

Nick Lowles, leder af HNH, advarer mod «højreorienterede ekstremistiske platforme», som han mener rekrutterer unge til «nynazisme», og han kræver, at disse platforme nu tager ansvar – eller holdes ansvarlige:

Selvom vi fortsætter med at advare mod platforme som Telegram og den betydningsfulde rekrutteringsbase for unge nynazister kaldet Instagram, er disse platformes utilstrækkelige moderering og bekymrende algoritmeanbefalinger et spørgsmål om at beskytte børn, der kræver øjeblikkelig handling fra platformens side.

I rapporten identificerer HNH to «højreorienterede» grupper, der er aktive i Storbritannien – The British Hand (TBH) og National Partisan Movement (NPM) – som siges at have brugt Instagram til at rekruttere medlemmer.

JN henviser til en ikke navngivet «talsmand for Facebook, der ejer Instagram», der kommenterer, at de «ikke ønsker had» på deres platform, og at flere konti, der tilhører TBH og NPM, blev lukket, selv før HNHs rapport blev offentliggjort.

 

«Dette kan ende rigtig dårligt – husk kongresbygningen!»

Community Security Trust (CST), en anden propagandaorganisation, der «overvåger antisemitisme», siger, at HNH’s «forskning har belyst de konspirationsteorier, der er blevet spredt i de senere år, og som nu skaber så meget ekstremisme».

De tilføjer:

Som vi har set med optøjerne i kongresbygningen i januar med det voksende antal unge i dette land, der trækkes ind i voldelig nynazisme, er online ekstremisme naturligvis knyttet til hadsk adfærd offline.

Kilder:
The Times of Israel
Nordfront


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Alle der begynder at grave i tingenes sammenhæng ender ud som nazi racistisk antisemitisk holocaust benægter.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //