Hvad er “woke” ?

ANTIHVIDHED: Gust Johnson skriver om begrebet “woke”, der forekommer i flere af hans filmanmeldelser.

Inden for venstrefløjen findes der i dag en fjendtlighed over for begrebet “woke”, som man mener tilhører ekstremhøjrefløjen og som ifølge nogle endda er blevet skabt af dem selv. Ironisk nok er “woke” oprindeligt et begreb, der grundlæggende beskriver hvides “undertrykkelse” af sorte og som venstrefløjen forsøgte at gøre til sit eget, men som siden blev overtaget af dens modstandere. I dag er “woke” noget, som mange forbinder med antihvidhed, feministernes irrationelle had mod mænd, subversion, perversioner, fordrejninger af historie og “cancel culture”.

Hvordan defineres begrebet så? Faktisk har Wikipedia – af alle sider – en ret god definition:

“Woke” er også blevet tolket som en pakke med “godkendte” holdninger og er blevet brugt sarkastisk om personer, der prætentiøst anser sig selv for at være bevidste og oplyste, men som kun støtter disse “godkendte holdninger” af ren konformitet.

Det, som Wikipedia dog ikke uddyber yderligere, er, hvor denne konformitet eller signalering af værdier for at opnå fordele og stige i samfundet, kommer fra. Hvem er det, der godkender disse holdninger, og hvorfor?

Selv bruger jeg begrebet “woke”, når jeg skriver om film og hvordan de store filmhuse forsøger at omskrive historien for at passe ind i en antihvid narrativ. “Woke” er egentlig det samme som politisk korrekthed. Der finder vi såkaldt mangfoldighed, feminisme, de konstant skiftende akronymer for seksualitet og kønsidentitet, og ikke mindst antihvidhed i én samling. Men mens begreber som politisk korrekthed, opinionskorridor og NPC’er længe er blevet brugt som nedladende termer politisk, var “woke” fra begyndelsen en måde at beskrive sig selv positivt, at man var vågen og bevidst.

Begrebet “woke” har eksisteret siden 1930’erne inden for afroamerikanske kredse som en måde at beskrive den sorte bevidsthed om den hvide undertrykkelse. Selve begrebet “stay woke”, i stedet for “stay awake”, udgør en sort “dialekt” og samtidig en forvanskning af det engelske sprog.

Det er et faktum, at nogle jøder var med til at grundlægge og lede den sorte borgerrettighedsbevægelse, hvilket personer som Malcolm X vidste og var imod, idet han mente, det var en måde at spille sorte ud mod hvide. Da begrebet “woke” blev populært i 2010’erne, skete det heller ikke organisk, men kan muligvis beskrives som en kampagne fra visse jødiske interesser for at skabe splid mellem sorte og hvide. Begrebet blev brugt af BLM under Ferguson-oprøret i 2014, som blev finansieret og styret af George Soros, som er jødisk. Jødiske medier bidrog derefter til at popularisere begrebet og opfordre hvide til at bruge det som støtte til BLM og som en måde at distancere sig fra hvidt undertryk og privilegier samt føle hvid skyld over for andres udfordringer.

Fra begyndelsen var der kritik af, at hvide overtog et sort begreb og dermed begik kulturel appropriering, men kampagnen var effektiv, og dens orkestranter havde ingen planer om at stoppe. Opbakket af medierne fortsatte hvide “godhedsforkyndere” med at bruge begrebet, og et år senere var det blevet overtaget af venstrefløjen. Nu inkluderede begrebet spørgsmål om kønsstyring, køn og forskellige seksuelle og kønsidentiteter. antihvidheden blev således udvidet til ikke kun at omfatte hvide, men også hvide, heteroseksuelle mænd.

I 2016 begyndte Alt-Right-bevægelsen at dominere på sociale medier, og Donald Trump blev amerikansk præsident. Men globalisterne havde stadig magten og demonstrerede den ved at udøve massecensur sammen med venstrefløjen på sociale medier. “Woke” blev nu et kampskrigsråb for at gennemtvinge “cancel culture” på sociale medier, hvor alle, der ikke var “woke”, blev udsat for massive kampagner, hvor de blev tavse og censureret. Dette var særligt udbredt på Twitter.

Globalisterne og deres aktivister på venstrefløjen gik først efter Alt-Right-bevægelsen, men senere også efter republikanere. Omkring det amerikanske præsidentvalg i 2020 og frem til 2021 var de på deres højdepunkt, og både den siddende præsident og andre republikanere, samt filmstjerner og andre kendisser, blev fjernet fra sociale medier eller fik ødelagt deres karrierer. Et af flere eksempler på dette er “The Mandalorian”-stjernen Gina Carano, som blev fyret af Disney efter at have fremsat kritiske udtalelser om transseksualitet og BLM og sammenlignet forfølgelsen af republikanere med “Holocaust” på Twitter. Hun modtog massiv støtte fra Star Wars-fans og andre, der mente, at “wokeismen” var gået for langt.

I Twitters hovedkvarter blev disse skjorter fundet. Twitter har været en af ​​hovedaktørerne bag udrensningen af dem der ikke var “woke”

Frem mod 2020 og derefter har “højrefløjen” – både den faktiske politiske højrefløj og det, der ofte betegnes som “højreekstremister” – gradvist overtaget begrebet “woke” og gjort det til en satirisk og fornærmende betegnelse. De har formået at overtage begrebet fra venstrefløjen og i høj grad stoppet deres angreb. Det er, hvor vi er i dag.

Woke handler stadig om “cancel culture”, men i dag er det i stedet et kampskrigsråb mod woke-ismen som helhed. Hver gang et filmbolig eller streamingtjeneste udgiver noget, der opfattes som woke, bombarderes kommentarfelter og sociale medier med negative anmeldelser, hvilket fører til, at film og serier med sådanne elementer flopper gang på gang. Bevidstheden om woke-ismen, især når det kommer til populærkultur, er i dag meget høj og har bred folkelig støtte. Samtidig viser de, der har magten, få tegn på at stoppe med at være woke, hvilket betyder, at konflikten mellem producenter og forbrugere kun vil stige.

Floridas guvernør og den republikanske præsidentkandidat, Ron DeSantis, har sagt, at han vil “ødelægge venstrefløjen” og sende woke-bevægelsen til “historiens skraldespand”, hvis han vinder valget. I Florida blev den nyligt underskrevne “Stop Woke Act”, som forbyder skoleundervisning, der indoktrinerer børn i blandt andet hvid skyld, udstedt af DeSantis. Også Donald Trump har udtalt sig imod woke. Det anses altså for politisk fordelagtigt at positionere sig imod woke i dag.

At det primært er den politiske højrefløj, der ejer begrebet i dag, er imidlertid et dobbeltægget sværd, hvor vi kan være sikre på, at man ikke vil gå til bunds i, hvorfor woke-ismen blev skabt, og hvem der trækker i trådene. Venstrefløjen, som globalisternes fodsoldater, kan være interessant i sig selv, men hvis den politiske højrefløj helt ejer begrebet, er der stor risiko for, at det blot vil øge polariseringen mellem højre og venstre. Nogle sorte vil positionere sig til højre, hvide vil blive angrebet for at være til venstre – og jøder vil blive beskyttet af begge parter. For at den vestlige verden helt kan befri sig fra antihvidhed, masseindvandring og tvangsintegration, skal den jødiske faktor, som er helt central, også nævnes.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • чистый 666 says:

    Den hvide mand/kvinde skal ikke skamme sig over vores forrige generationer, araberne er ikke en skid bedre, vil sige endda værre.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //