I ly af ukrainekonflikten: Flere syriske børn til Danmark

INDLAND: Regeringen og Mette Frederiksen har taget en hemmelig beslutning om at evakuere flere børn fra al-Roj-lejren i Syrien.

Regeringen holder kortene tæt til kroppen i spørgsmålet om de resterende syriske flygtningebørn og deres mødre, som fortsat befinder sig i den syriske al-Roj-lejr. Ifølge Ekstra Bladet har regeringen og statsminister Mette Frederiksen nu i al hemmelighed, uden at fortælle folketinget om det og i ly af ukrainekonflikten taget en beslutning om, at hente flere syriske børn til Danmark.

I processen med at træffe beslutning om evakuering var der i regeringen sågar overvejelser om, hvorvidt børnenes mødre skulle evakueres sammen med børnene, hvilket går stik imod Østre Landsrets afgørelse om at fratage af en af kvindernes danske statsborgerskab.

Det er uvist hvornår den planlagte evakuering finder sted, og operationen vil efter alt at dømme foregå i hemmelighed, ligesom det var tilfældet i oktober 2021, hvor 14 syriske flygtningebørn og 3 kvinder også blev hentet til Danmark.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //