Ikke alle er lige for loven i sager om dukkeafbrænding

DIKTATURET DANMARK: Personer, der stod bag afbrændingen af en Mette Frederiksen-dukke er nu varetægtsfængslet og sigtet for for trusler og majestætsfornærmelse. Enhedslistens borgmester for teknik- og miljø i København, som gennemførte en lignende aktion mod Lars Løkke, gik fri.

En Statsminister-dukke klynget op og antændt i lørdags. Foto: Twitter.

En dukke forestillende statsminister Mette Frederiksen blev lørdag aften hængt op i en lygtepæl og brændt af. Afbrændingen skete i forbindelse med, at gruppen “Men in Black” demonstrerede mod coronarestriktionerne. På Julius Thomsens Plads ved Forum på Frederiksberg blev dukken hængt op og antændt.

På dukken var monteret et skilt med teksten “Hun må og skal aflives”.

Vicepolitiinspektør Lars-Ole Karlsen fortæller, at politiet efter demonstrationen indledte en efterforskning af afbrændingen. Hvorvidt skiltet på dukken i politiets øjne kan opfattes som en trussel mod statsministeren, var søndag stadig uafklaret.

 

Justitsministeren reagerer nu på dukken

»At lave en dukke og sætte Mette Frederiksens ansigt på, sige, at hun skal dø og ovenikøbet sætte ild til den efterfølgende. Det minder om noget, man har set på film og fra andre steder i verden, hvor mennesker er blevet lynchet og klynget op. Ting, der ligger uendeligt langt fra vores demokrati,« siger justitsminister Nick Hækkerup.

Han bifalder, at man nu har anholdt og varetægtsfængslet nogle af de personer, der stod bag. De to varetægtsfængslede mænd er sigtet for trusler og majestætsfornærmelse, der også dækker over krænkelser af regeringen eller tronfølger.

En tredje mand er også anholdt. Han vil blive stillet for en dommer mandag. Dog jagter politiet fortsat endnu en bagmand.

En række af politikere har taget afstand til dukkeafbrændingen.

En Statsminister-dukke klynget op og antændt i lørdags. Foto: Twitter.

 

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Under en Sankt Hans for et ukendt antal år siden valgte Enhedslistens borgmester for teknik- og miljø i København, Ninna Hedeager Olsen, nemlig at deltage i et arrangement, hvor man satte ild til en dukke med Lars Løkkes ansigt påmonteret.

Ninna Hedeager Olsen bekræfter over for B.T., at hun har delt billederne på sin Facebook-profil og deltog i det pågældende Sankt Hans-arrangement.

Lars Løkke-dukken som blev afbrændt ved Ninna Hedeager Olsens Sankt Hans-arrangement. Foro: Twitter.

Lars Løkke-dukken som blev afbrændt ved Ninna Hedeager Olsens Sankt Hans-arrangement. Foro: Twitter.

Over for TV 2 tager Enhedslistens politiske leder, Pernille Skipper afstand til episoden.

»Jeg har talt med Ninna Hedeager Olsen, og det er korrekt. Jeg har fortalt hende, at det er langt over grænsen, og at det er ualmindelig dårlig opførsel – uanset i hvilken kontekst det er sket, siger Pernille Skipper til TV 2.

Dog kan hun ikke forestille sig, at det vil føre til sanktioner for Hedeager.

 

Kilder:
BT
BT
DBRS


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Vi er alle lige, men nogle er mere lige end andre.

 • CringeFest DK 2021 says:

  Sjovt som det budskab ‘endnu ikke kan afklares som en trussel’ fordi det var en af deres kære gæster. Det kan da ikke være meget mere direkte en trussel.

  Og klapsalver til den aldrende Ninna. I begynder godt nok at ligne en køn forsamling af landsledere. Dækker over hinanden når i begår massevis af grove forbrydelser sammen og tager afstand fra hinanden når jeres gerninger kommer ud i det åbne. Men I bliver selvfølgelig aldrig straffet ligemeget hvad så længe det er op til hinanden.

  Der er i øvrigt ingen forskel på de to eksempler? Jeg mener Lars Løkke billedet er fra 2017 mens han netop sad som statsminister og nu dukker der et lignende billede op af den nu siddende statsminister. Bortset fra at det naturligvis er en masse utilfredse borgere på det ene billede og et politisk parti på det andet, som synes at den rituelt lignende afbrænding af deres folks regent da også lige er noget som børnene skal se og lære at fejre.

 • Lars Agerbæk med æ says:

  Ninna Hedeagers familie har også brændt Pia Kjærsgaard af. Pernille Skipper har gjort det samme til et arrangement i SUF. Og det var også en dukke af Pia Kjærsgaard, der blev brændt af på Tønders officielle Sankt Hans bål tilbage i 2007. Og både Pia Kjærsgaard og Inger Støjberg været afbilledet på folkeskolers fastelavns tøndeslagning.

 • Interessant som folket begynder at gøre oprør, men det er pudsigt, at så mange – gennem hjernevasken og opdragelse – automatreagerer med, når de møder modgang, at staten er “fascistisk” og de sammenligner Mette med Hitler, og at badge for mundbindsundtagelse er lig med de “stakkels jøders” jødestjerne.

  Men hvorfor deltage i disse demoer, hvis man ikke ønsker at være ubevæbnet boksepude for Dronningens og ministrenes soldater? (Politiet)

  IMO, det eneste gode der kommer ud af disse events er at de nødvendige danskere vågner op til politiets magtmisbrug. (Som medierne naturligvis stadig desperat prøver at skjule)

 • Lars Agerbæk med æ,

  Har Pernille Svupper seriøst brændt en Pia dukke af?
  Stod hun ikke i TV og beklagede sig over denne Mettedukke afbrænding med hendes sædvanlige ulidelige klagesang og ubehjælpsomme vriden med hænderne…

 • Suk. Pernille Svupper er også helt blank. Hun er så torskedum, så hun sikkert kan fortrænge og dermed oprigtigt glemme alt hvad hun har gjort af EGNE “ugerninger” som ikke lige passer ind i hendes utopiske kukkasse.
  Hun har muligvis stået ved Pia K bålet og småfniset “ej, det er måske lige groft nok, det kan vi ikke gøre det her” mens hun rakte benzindunken videre.

  Hun er ydermere verdensmester i, at udstille hykleri.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //