Illegale indvandrere i USA tiltales for slavehandel

MENNESKEHANDEL: Det amerikanske justitsministerium rapporterer om en moderne form for slavehandel udført af immigranter – i flere tilfælde ulovlige – som henter udenlandske visum-arbejdere til landbruget i det sydlige USA.

Tilfangetagne slaver. Marmorrelief i Smyrna 200-talet e. Kr. Foto: Jun-Flickr (CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons).

Det amerikanske Department of Justice (DOJ) har frigivet et anklageskrift med 54 punkter, hvor 24 personer er anklaget for at have bedrevet en moderne form for slaveri, ved at bruge det såkaldte H-2A-visumprogram til at sælge udenlandsk arbejdskraft til amerikansk landbrug.

Det er ikke unormalt at der foregår voldtægt, bortførsel og trusler i foretagendet.

Anklageskriftet anklager den kriminelle organisation Patricio Transnational Criminal Organization (TCO) – opkaldt efter dens 70-årige matriark Maria Leticia Patricio – for at have drevet massiv menneskehandel, herunder tvangsarbejde, siden 2015.

Arbejdere fra Mexico, Guatemala og Honduras er blevet bragt til USA på H-2A-visum og placeret på gårde i de sydlige dele af landet, hovedsageligt i Georgia.

 

Hovedpunkter: Tvangsarbejde, bedrageri og hvidvask

Anklagere kalder foretagendet »en moderne form for slaveri« og hævder, at 24 navngivne medlemmer af organisationen har været involveret i blandt andet brevsvindel, international menneskehandel, herunder tvangsarbejde og hvidvaskning af penge forskellige steder i Georgia, Florida og Texas.

Ifølge anklageskriftet har Patricio TCO tjent over 200 millioner dollars på systematisk tvangsarbejde.

Gruppen skal have bragt mere end 71.000 udenlandske arbejdere til USA ved hjælp af H-2A-visumprogrammet.

Dette program giver landbruget mulighed for at hente et ubegrænset antal udenlandske arbejdere til USA hvert år – så længe de er ansat til landbrugsarbejde.

 

Velegnet til et liberalt arbejdsmarked

Det er ofte blevet påpeget i debatten, at denne tilførsel af indvandrer bruges til at erstatte amerikanere og også tjener det formål, at opretholde landets lave lønninger for landbrugsarbejde – to faktorer, der gavner arbejdsmarkedet i det liberale demokrati.

Ifølge anklageskriftet har organisationen Patricio TCO sørget for H-2A-visum til udenlandske arbejdere, krævet ulovlige gebyrer for at opbevare deres immigrationsdokumenter, krævet, at de skulle arbejde under meget dårlige forhold til minimal løn, indkvarteret dem i elendige boliger og truet med udvisning i tilfælde af ulydighed.

I nogle tilfælde er de udenlandske arbejdere blevet tvunget til at grave løg op på landbrug i Georgia med deres bare hænder og er, med trusler om vold, blevet tvunget til at acceptere en løn på kun 20 cents pr. spand høstede løg.

De forskellige gårde i Georgia, der har ansat denne form for arbejdskraft, findes i amterne Atkinson, Bacon, Coffee, Tattnall, Toombs og Ware.

Organisationens medlemmer skal have hvidvasket de millioner, de tjente på menneskesmugling enten gennem erhvervelse af bolig, jord og biler – eller gennem spil og forskellige former for virksomhed.

Under den igangværende efterforskning forsøgte tre medlemmer af organisationen at skræmme vidner til at lyve for en føderal grand jury.

Af de 24 medlemmer med spansk-klingende navne, der er omfattet af anklageskriftet, er fem selv illegale immigranter.

 

Livstid eller 80 år – uden mulighed for prøveløsladelse

De af de anklagede, der er anklaget for »sammensværgelse med henblik på tvangsarbejde« eller bare »tvangsarbejde«, må forvente op til livstid i føderalt fængsel uden mulighed for prøveløsladelse.

De, der sigtes for »sammensværgelse med henblik på brevsvindel«, »brevsvindel«, »sammensværgelse med henblik på hvidvaskning af penge« eller »manipulation af et vidne« kan se frem til op mod 80 års fængsel uden mulighed for prøveløsladelse.

Kilder:
Breitbart
Breitbart
Justice.gov


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //