Informerede om jødiske skikke – sigtes nu for »hetz mod folkegruppe«

SVERIGE: Fem mænd er sigtet efter at have uddelt flyveblade, der informerer om jødiske skikke forbundet med højtiden Yom Kippur. Ifølge anklageskriftet var dette »nedsættende« over for jøder.

Skærmdump fra en YouTube-video som viser hvordan jøder fejrer Yom Kippur.

Det er Sveriges Radio (SR), der oplyser, at fem mænd, der uddelte flyveblade, der informerede om, hvordan jøder fejrer Yom Kippur i Jönköping, nu bliver sigtet for meningsforbrydelsen mod en etnisk gruppe. I flyvebladet stod der blandt andet, at jøder normalt svinger en levende høne over hovedet i højtiden, og at religiøse jøder bruger Yom Kippur til at bede om tilgivelse for deres synder og aftalebrud på forhånd.

Sigtelsen mod de fem mænd – som ifølge Sveriges Radio »repræsenterede den nazistiske Nordiske Modstandsbevægelse« – rejses, fordi anklageren mener, at det var »nedsættende over for jøder« at oplyse om jødiske skikke.

Alle fem nægter sig skyldig i kriminalitet og har afvist at svare på politiets spørgsmål i afhøringen.


Jøde gennemfører det jødiske ritual »Kapparot« på Yom Kippur.

Den 21. september kunne Nordfront rapportere, at også den danske landechef, Jacob Vullum, var blevet sigtet for racisme mod jøder for at have spredt kendskab til jødiske skikke. Der er endnu intet nyt i denne sag.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • En ærlig og præcis forståelse af hvem jøderne er, er nedsættende mod jøder.

  • Jesus blev korsfæstet for sandheden


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //