Interview med aktivist fra den mest aktive rede i Norden

INTERVIEW: Joakim Kannisto svarer på spørgsmål om, hvad der er sket i Rede 1, og hvordan Stockholm for tredje år i træk kan have været den mest aktive kommune.

Ifølge den årlige rapport fra lederen af Den Nordiske Modstandsbevægelse, Simon Lindberg, topper Rede 1, med Stockholms kommune, for tredje år i træk, listen over de mest aktive kommuner i 2022.

Vi talte med aktivisten Joakim Kannisto fra Rede 1, som fungerer som talsmand for reden.

Først og fremmest vil jeg gerne lykønske dig og din rede med at blive Sveriges og Nordens mest aktive rede for tredje år i træk!

Tak! Jeg tror ikke, at nogen blev overrasket, vi er meget aktive og sigter allerede mod at tage titlen for fjerde år i træk. Men ærligt talt er vi også afhængige af andre Reders indsats, når det drejer sig om at skabe film, lave propaganda og lignende ting. Det er takket være hele organisationen, at vi kan fortsætte med at vokse i Stockholm.

En glad aktivist.

Kan du kort beskrive, hvem du er, og hvad du laver, for de læsere, der endnu ikke kender dig?

Det er et svært spørgsmål. Jeg er en ganske normal mand på 34 år, gift i 14 år, og vi har fire børn. Jeg laver ikke meget andet end at arbejde, tage mig af familien og lave kamparbejde.

Et nu almindeligt indslag i Stockholms gadebillede.

Hvor længe har du selv været involveret i Den Nordiske Modstandsbevægelse, og har du haft noget nationalt engagement før det?

Jeg har egentlig ikke været medlem af Modstandsbevægelsen i særlig lang tid, jeg begyndte at overveje at melde mig ind omkring 2015 måske, men det var nok først i efteråret 2019, at jeg meldte mig ind. I begyndelsen var jeg lidt bekymret for det ene og det andet, men efterhånden som jeg fik flere børn, og de blev større, gik det op for mig, at mit eget velbefindende ikke må komme før deres og racens fremtid. Ellers har jeg tidligere været aktiv i Förbundet Nationell Ungdom samt i Nationaldemokraterna.

Banneraktion på den internationale kvindedag, for nordisk kvindefred, mod rødlinge og racefremmede.

De, der følger Nordfront, har i et stykke tid kunnet læse om politiets langvarige chikane af især dig. Er det noget, der har påvirket din kampagne i løbet af det seneste år, og hvordan ser det ud fremover?

Det er klart, at det påvirker, det er ikke sjovt at blive stoppet og stillet spørgsmål af en komplet idiot. Men det har også nogle gange været frygtelig tilfredsstillende, når politiet selv indser, at det er simpel chikane, som de ikke har nogen retfærdiggørelse for, og står der med et rystet udtryk i ansigtet, så kan jeg som regel blive lidt ekstra uhyrlig bare for at genere dem. Jeg tror, at politiet vil sætte tempoet og gengældelsen op i takt med, at samfundet forværres, og jeg ser det kun som et tegn på, at vi er på rette vej!

Rede 1 viser sin utilfredshed mod NATO’s tilstedeværelse i Stockholm.

For at vende tilbage til artiklens hovedfokus, så blev Stockholm, hvor du er aktiv, den mest aktive kommune i Norden for tredje år i træk. Dette må være en rekord i organisationen. Hvordan kan det være, at det lykkedes for jer tre år i træk?

Jeg tror, det har mest med planlægning at gøre. Hvis vi beslutter, at alle kampgrupper skal gennemføre to aktiviteter om ugen, vil det være et meget højt niveau. At deltage i sådanne møder er afgørende for enhver seriøs aktivitet, selv om man ikke skal lave direkte aktivisme, kan man eventuelt planlægge den kommende uge der, gennemgå kalenderen og fastsætte datoer for produktion af propaganda osv.

Hvad driver dig og dine kammerater til at være så aktive, som I er?

Det er sgu enkelt: Vores folk dør. Den er ved at dø på grund af lave fødselstal og indvandring fra udlændinge og kulturer, som vores race ikke er kompatibel med på noget plan. Hvis vi ikke gør noget, vil alt godt og smukt blive udslettet, og med udslettelsen af den førende rigdomsskabende og fællesskabsopbyggende race vil hele planeten blive et levende helvede. Hvis du bekymrer dig om miljøet eller klimaet eller hvad fanden, så ville du gøre ret i at bekymre dig om racen først!

Nogle af de mange aktiviteter, der gennemføres på skolerne i byen.

Har du nogle aktiviteter, som du fokuserer mere på end andre?

Vi er ret forskellige, men det, der adskiller os fra andre netværk, er nok mængden af bannere, som vi laver og distribuerer. Så er det smart at hænge dem op på steder, hvor der på bare en time måske passerer tusind biler. Det er ligegyldigt, om kommunen tager den ned efter en halv dag, da den har fået en god spredning.

Der er blevet produceret mange bannere i løbet af det seneste år.

Hvordan er kampen i de andre reder?

Jeg antager, at det er ligesom i de øvrige reder, intern træning med studiekredse og udendørs ophold for at lære medlemmerne at klare sig selv og være i stand til at håndtere alle slags situationer, dette med fysisk træning tror jeg er det bedste for vores folk lige nu, udover at tilslutte sig Den Nordiske Modstandsbevægelse.

Modstandsbevægelsen havde flest besøgende af alle partierne, da reden deltog i valgboderne på Sergels torg.

Hvad var din personlige favoritaktivitet i 2022?

Det må have været dengang vi stod ved valgboderne på Sergels torg. Alt fokus var virkelig på os, og vi havde mange interessante samtaler. Ellers synes jeg stadig, at den bedste aktivitet ikke var særlig bemærkelsesværdig med hensyn til at nå ud til folk, eller for den sags skyld endda fandt sted i rede 1. Den allerbedste begivenhed var, da kammeraterne i rede 3 kæmpede imod de røde, der ødelagde propagandaen. Det var helt rigtigt af dem, og det kostede dem måske et par kroner og lidt tid, men det er stadig en rimelig handel for en knækket tand og en sur kludedukke, der aldrig vil forsøge noget lignende igen.

En af mange træningssessioner afholdt i løbet af året.

Hvordan ser det ud for 2023, kan vi forvente at se Stockholm i toppen igen i år?

Det ved du godt!

Den smukke natur kan også findes nær hovedstaden, hvis man bare kigger lidt.

Har du nogle afsluttende ord til læserne?

Til de kammerater, der læser med, vil jeg blot opfordre jer til at fortsætte med at kæmpe og virkelig udfordre os i 2023. Til dem, der overvejer at søge og derfor er faldet over siden, vil jeg blot sige, at der ikke er noget at vente på, søg nu!

Hyldest til Gustav II Adolf i hovedstaden.

Vi takker dig mange gange for interviewet og ønsker Rede 1, held og lykke med kampen, også i år!

Hvis du også ønsker at være en del af dit folks frihedskamp og opleve folkefællesskab for alvor, så tøv ikke, send din ansøgning i dag!


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //