Interview med Den Nordiske Modstandsbevægelses nye leder

INTERVIEW: Fredrik Vejdeland bliver stillet relevante spørgsmål i anledning af hans udnævnelse.

Fredrik Vejdeland. Foto: Motståndsrörelsen.se

Dem der ønsker at vide mere om Fredrik Vejdeland som person, anbefales at læse det længere interview, der sidste år blev offentliggjort her på siden.

 

Jeg kunne godt tænke mig at starte med at lykkeønske dig med din stilling, hvordan føles det!?

Tak! Det føles godt og samtidig meget ærefuldt at få lov til at lede en så storslået organisation som Den Nordiske Modstandsbevægelse er.

 

Var det en svær beslutning at acceptere at blive leder?

Ja, især i begyndelsen. Det er en tung ansvarsposition, og jeg har ønsket at tænke grundigt over, om jeg er den rette person til at påtage mig den. Jeg har været stedfortræder i nogle år nu, men har aldrig haft tanken om faktisk en dag at lede organisationen.

Da jeg indså, at jeg måske ville få en forespørgsel om at lede organisationen, var jeg heller ikke interesseret i en sådan rolle. Da jeg endelig fik tilbuddet om at blive ny leder, havde jeg dog tænkt færdigt, og i dag føler jeg mig helt klar til at påtage mig ansvaret. Det har været en langvarig proces, hvor jeg er taknemmelig for, at jeg har fået tid til at tænke over min beslutning!

 

Du har været en del af Modstandsbevægelsens ledelse i mange år. Hvordan tror du, det vil adskille sig fra at være den øverste leder, både professionelt og privat?

Der vil være forskel, men måske ikke så meget som nogle måske tror. På mange måder har jeg været Lindbergs højre hånd, selvom jeg nu får det øverste ansvar for organisationens beslutninger. Der vil helt sikkert være en større arbejdsbyrde, som vil påvirke mig både professionelt og privat, men med års erfaring i ledende stillinger er jeg blevet bedre til at delegere opgaver, så det vil nok udligne sig. Jeg har også mange kompetente mennesker omkring mig.

At være leder for en organisation som Den Nordiske Modstandsbevægelse er selvfølgelig en udsat position, men jeg er heller ikke lavet af glas.

Har du nogen forbilleder, når det kommer til lederskab?

Det er nemt at stirre sig blind på forbilleder fra Det Tredje Rige eller efterkrigstidens figurer som William Pierce, men jeg mener, at vi alt for ofte sammenligner os med disse, og jeg er ikke sikker på, at det altid gavner vores sag.

Da jeg identificerer mental styrke med lederskab, vil jeg gerne fremhæve, at der er masser af forbilleder inden for Den Nordiske Modstandsbevægelse. Uden at nævne specifikke navne er der mange medlemmer og aktivister, der fra starten i høj grad har været præget af denne tids gennemsnitlighed, men som i dag, takket være deres nationalsocialistiske overbevisning og mentale styrke, har formet sig til ekstraordinære personligheder og stålhårde og fanatiske kæmpere – som er masserne overlegne på alle måder.

Det er noget, jeg bliver inspireret af, uanset om de er mine underordnede eller overordnede.

Tror du, at medlemmer og sympatisører vil genkende sig selv, om lad os sige et halvt år fra nu med dig ved roret, eller vil der være nogen øjeblikkelige større ændringer?

Jeg har mine egne kvaliteter og mine egne perspektiver, så selvfølgelig vil der være forskellige ændringer for at jeg kan komme til min ret. Samtidig skal vi ud fra en forudsætning erkende, at der er behov for ændringer for at implementere dem, og som jeg ser det, fungerer meget godt i øjeblikket.

Vi i ledelsen har dog set behovet for at foretage visse ændringer og planlagt dem i ret lang tid. For medlemmer, der er direkte eller indirekte involveret i processen, kan dette bestemt betragtes som øjeblikkelige større ændringer, mens det for udenforstående vil blive bemærket på et senere tidspunkt.

 

Vil du fortælle om noget, som du har tænkt dig at ændre eller gøre anderledes, enten direkte eller på sigt?

Jeg forstår, at mange gerne vil vide, hvilke ændringer der kommer, men jeg kan ikke se, at det er i organisationens interesse, at jeg begynder min nye opgave med at afgive højtidelige løfter og sprede information rundt omkring. Tingene er ved at blive planlagt, og udenforstående vil få kendskab til dette, når eller hvis vi finder det nødvendigt for dem at få adgang til informationen. Hvis man ønsker mere information end dette, skal man tilslutte sig Den Nordiske Modstandsbevægelse.

Det jeg kan sige er, at vi vil arbejde stort set som tidligere, men i en periode fremover vil vi forbedre vores indre struktur og opbygge stabilitet. I løbet af denne periode vil der naturligvis blive præsenteret forskellige ændringer og nyheder, men generelt vil vi arbejde internt med ting, der vil bære frugt på længere sigt. Vores folk befinder sig i en alvorlig situation, men tiden er langt fra ude. Vi skal skynde os langsomt og gøre de rigtige ting.

 

Hvad ser du som den største udfordring i den kommende tid, både for organisationen og for dig selv?

Den Nordiske Modstandsbevægelse er en organisation, der har bevist sig selv ved adskillige kritiske lejligheder, så jeg er overhovedet ikke bekymret for, om organisationen vil fortsætte med at eksistere og føre effektiv modstand. En udfordring er at vokse som organisation, men her mener jeg, at der allerede er nogle positive signaler i rekrutteringen. Jeg er overbevist om, at vi både vil vokse og rekruttere mennesker, som kampen har brug for.

For min egen del vil den største udfordring nok være en endnu større arbejdsbyrde, men jeg er vant til det, og med alder og erfaring har jeg lært at arbejde smartere for at nå visse mål.

Hvor tror du, Den Nordiske Modstandsbevægelse vil være om fem år fra nu?

Det er meget svært at spå, når omverdenen er så kaotisk som den er, hvor dem, der besidder magten, vil gøre alt for at beholde den, med drakoniske love for at forsøge at kvæle al modstand. Vi er forberedt på alle eventualiteter og har mange mennesker med os, der er klar, hvis kampbetingelserne ændrer sig. Med andre ord er demokrati en illusion, alt ligger ikke i vores egne hænder, men vi vil altid gøre modstand – indtil vi til sidst sejrer.

Hvis samfundssituationen ser ud omtrent som den gør nu om fem år, vil Den Nordiske Modstandsbevægelse ikke kun være en storslået organisation i sin essens, men også i antal.

 

Er der noget, du gerne vil sige til alle læserne?

Den Nordiske Modstandsbevægelse har været udsat for utallige angreb fra systemet og har gennemgået andre kritiske øjeblikke, men vi har altid overlevet og fortsat været en vital og handlekraftig organisation. Mens organisationer er kommet og gået, har Den Nordiske Modstandsbevægelse stået urokkelig og fast, og af dem, der stadig er tilbage i dag, er det kun Den Nordiske Modstandsbevægelse, der virkelig både er blevet prøvet og har bevist sig.

Vi vil altid være til stede og være i front. Det er på tide for alle ligesindede derude at acceptere, at der ikke vil komme noget bedre end Den Nordiske Modstandsbevægelse, og at alle eventuelle fejl og mangler, vi har, kan rettes, når du slutter dig til os. Hold op med at finde undskyldninger for at undgå modstand, slut dig til modstanden i dag!


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Jeg er nysgerrig på hvordan NMR forholder sig til at USA åbner 36 baser over hele Skandinavien og nok kommer til at bruge migranter som soldater (da det er besluttet at migranter til USA kan få statsborgerskab hvis de tjener i militæret. Det betyder at Skandinavien i praksis kan blive besat af voldlige aztekere og ms13 bande medlemmer. Hvad gør vi ved dette? Jeg er skide bange.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //