Interview-serie med Den Nordiske Modstandsbevægelse på DRs Radio P1

RADIO: I dag udgave P1 dokumentarserien “Nordfronten”, serien har to afsnit, det første følger den danske gren på en aktion, hvor danske aktivister samlede skrald og delte deres tanker med journalisten Tom Carstensen. Afsnit nummer to interviewer han Simon Lindberg og nogle svenske aktivister.

Skærmdump fra DR.dk

Lyt til hele dokumentarserien her

I første afsnit “I harmoni med naturen”, interviewes danske aktivister under en aktion, hvor de samler skrald i naturen. Interviewene kommer ind på aktionen, deltagernes holdning til naturen og skrald, men også Den Nordiske Modstandsbevægelses ideologi. Carstensen beretter også om nogle af organisationens aktivisme, som blev gennemført gennem 2019. Hvis du ønsker at se en mere dybdegående gennemgang, så læs med her.

I andet afsnit “Vi skal tage magten i Norden” afholdes et interview med lederen af Den Nordiske Modstandsbevægelse Simon Lindberg om organisationens aktiviteter, ideologi og mål. Derudover deltager Carstensen i banneraktivisme i Dalarna og interviewer aktivisterne Markus Nordh og Max Rosenfors samt med det kvindelige medlem Cecilia Granlund om deres opvågning og engagement.

Selvom der blev fokuseret meget på danskere, der stadig er i varetægtsfængsel, uden retssag og derfor ikke kan kommenterer, i en sag angående hærværk, er dokumentarserien stadig generelt objektive og betydeligt mere ærlige end medierne i både Danmark og Sverige normalt rapporterer.

I ledarperspektiv 54: Kampen i Danmark, vandaliserade kyrkogårdar och avhopp, diskuterer Simon Lindberg denne sag og kampen i Danmark mere i dybden. Afsnittet er på svensk.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Anders Jonsson says:

  Det är viktigt och positivt att synas och höras, och nu fick vi hjälp med detta av statliga danska radion.

  Extra bra att motståndsmännen fick prata själva med egna ord. Det brukar aldrig tillåtas i Sverige.

 • Jonas Kofoed says:

  stilet


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //