Irak kriminaliserer forbindelser til Israel

UDLAND: En ny lov i Irak forbyder »normalisering og forbindelser« med Israel. Samtidig bliver andre arabiske og muslimske lande opfordret til at vedtage lignende love.

Det var under torsdagens møde i det irakiske parlament, at lovforslaget »kriminalisering af normalisering og etablering af forbindelser med den zionistiske enhed« blev stemt igennem, med andre ord Israel.

Loven forbyder alle former for kontakter med Israel. Det forbyder også etablering af »diplomatiske, politiske, militære, økonomiske og kulturelle relationer og alle andre former for forbindelser med den invaderende zionistiske enhed.«

Loven vil gælde i hele Irak, inklusiv den kurdiske region, som regeringen ikke har fuld kontrol over.

I en udtalelse efter lovgivning skriver det irakiske parlament:

Vi bekræfter igen, at denne lov, som blev enstemmigt stemt for, af dem der stemte, repræsenterer en sand afspejling af folkets vilje, en modig national beslutning og en holdning, der er den første af sin art i verden med hensyn til kriminalisering i forhold til den zionistiske enhed. Det er derfor, vi opfordrer de andre arabiske og islamiske parlamenter til at vedtage lignende love, der afspejler deres folks forhåbninger.

Den irakiske shiamuslimske leder Muqtada al-Sadr hyldede den nye lov som »en stor succes« og opfordrede folket til at gå på gaden og fejre og takke Gud.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Anonym says:

  Hvis slette Mette vedtog noget lignende ville hun få min støtte 🙂

 • Torben Have says:

  Hør lige en gang Herr, Fru, Frk “Anonym”.

  Kan du for alvor mene, at Jødemette, under nogen omstændigheder, ville tilslutte sig en lignende resolution?

  Svar udbedes!

 • Anonym says:

  Selvfølgelig ikke, det var derfor det var sjovt 🙂


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //