Iran advarer om falsk flag- angreb med hensigten at starte krig

IRAN: Irans udenrigsministerium mener, at Israel og USA forsøger at finde på en anledning til at gå i krig mod landet. Han peger på, at et pludseligt falsk flag-angreb kan drage alle tre stater ind i en blodig krig.

USA og deres fornemste allierede Israel.

Det amerikanske forsvarsdepartement, Pentagon, har beordret hangarskibet USS «Nimitz» hjem fra Den Persiske Golf, hvor det har været udstationeret i otte måneder for at true Iran. Den amerikanske forsvarsminister Christopher Miller hævder, at beslutningen er et forsøg på at berolige situationen i Mellemøsten.

Iran fortsætter derimod med at ane uråd. Det amerikanske krigsskib begyndte sin rejse hjem netop på årsdagen for mordet på den iranske general Qassem Soleimani. Dette er kun få dage efter, at USA sendte to B-52 mega-bombefly til regionen.

Omkring samme tid blev der fundet en sømine på et irakisk olietankskib ud for Irans kyst. Ingen part er blevet identificeret som ansvarlige for placeringen af bomben, men USA har tidligere givet Iran skylden for lignende hændelser. Iran har også denne gang afvist de amerikanske beskyldninger.

Irans udenrigsminister Mohammad Javad Zarif siger i stedet, at efterretninger fra Irak indikerer, at søminen muligvis er blevet placeret af amerikanske styrker, og at de forsøger at skabe et påskud til at starte en krig med Iran. Zarif siger desuden, at Iran ikke er interesseret i en krig, men at landet «åbent og ærligt» vil forsvare sit folk i en sådan situation.

Til den amerikanske præsident Donald Trump skrev han på Twitter, at Israel planlægger at gennemføre et falsk flag-angreb rettet mod amerikanere, som man senere vil beskylde Iran for med den hensigt, at USA vil erklære krig.

Zarif skriver:

Nye oplysninger fra Irak tyder på, at israelske agenter, provokatører, planlægger angreb på amerikanere – hvilket får en afgående Trump til at blive fanget i et falsk casus belli.

Udenrigsministeren advarer Trump mod at falde i den «israelske fælde», mens han advarer om, at et amerikansk angreb på Iran vil være særlig hårdt for Israel. Zarif skrev også på Twitter, at amerikanernes nyindfløjne bombefly er et tegn på, at USA forbereder sig på krig, «i stedet for at bekæmpe Covid-19 i USA».

Kilder:
Frihetskamp
Russia Today
Russia Today


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //