Irans øverste leder: »Vores fjender bliver stadig svagere«

IRAN: I en tale til Irans regering konstaterede landets øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, at iranernes fjender bliver svagere og svagere. Ayatollaen nævnte især USA, som lider af indre splittelser og som mister politisk og økonomisk indflydelse i verden.

Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei. Foto: Khamenei.ir, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Tirsdag blev der afholdt et møde i Teheran mellem Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, og repræsentanter fra regeringen. Khamenei holdt en tale om de store forandringer, der sker i verden, og konstaterede, at Irans fjender bliver svagere og svagere, skriver nyhedsbureauet Tasnim News Agency.

Han pegede blandt andet på den arabiske front mod Iran, som USA og Israel har forsøgt at opbygge, der er blevet fuldstændig smadret. Dødsstødet kom med den kinesiske mægling mellem Iran og Saudi-Arabien.

– USA erklærede, at man planlagde oprettelsen af en forenet arabisk front mod Iran, men det, der er sket i dag, er det modsatte af, hvad formålet var. Arabverdenens relationer med Iran bliver kun bedre. Derudover ville USA stoppe [det iranske] kerneprogram ifølge sine egne planer gennem politisk pres og sanktioner, men de mislykkedes.

Den polarisering, der ramte USA under landets seneste præsidentvalg, er stadig relevant, ifølge Khamenei.

– USA er en af Irans vigtigste fjender i verden. Fakta viser, at Amerika var svagere under [Barack] Obamas administration end under [George W.] Bushs administration. USA var svagere under [Donald] Trumps administration end det var under Obamas administration. USA er svagere under denne mand [Joe Bidens] administration end det nogensinde var under Trumps administration, konstaterede ayatollaen videre.

 

Startede krigen i Ukraine som Europa lider under

Khamenei nævnte også den igangværende konflikt i Ukraine, som får flere og flere lande til at vende sig mod USA. Han fastslog, at det var USA, der startede krigen, og forudsagde, at flere USA-allierede lande i Europa nu vil vende sig mod Washington. Dette skyldes, at disse lande har lidt hårdt under krigen, mens USA har forsøgt at drage fordel af den.

Heller ikke i Sydamerika lykkes USA med at befæste sin indflydelse, mente ayatollan. Selvom Washington ser kontinentet som sin »baghave«, er der kommet flere anti-amerikanske regeringer til magten der.

– USA ville også vælte [regeringen i] Venezuela og skabte endda en falsk præsident til formålet, med penge, våben og en hær, men planerne slog fejl.

Endelig konstaterede Khamenei, at USA’s indflydelse i verden drastisk mindskes, når flere og flere lande forlader dollaren til handel imellem sig.

– Derfor svækkes USA, som er den førende fjende mod vores islamiske system, sagde lederen.

 

Israel møder de største problemer under sin eksistens

Ifølge ayatollan har zioniststaten nu værre problemer end nogensinde i dens 75-årige eksistens. Han henviste blandt andet til den israelske præsidents advarsel om borgerkrig.

– Zionistregimet har politisk ustabilitet og har skiftet premierminister fire gange på fire år. Partikoalitioner kollapser, før de overhovedet dannes, der er en ekstrem polarisering, der gennemsyrer hele den falske regering, som vises i demonstrationerne, der har samlet hundredetusinder af mennesker i visse byer.

– Det er ikke muligt for dem at kompensere for deres svaghed ved at affyre nogle raketter, fortsatte ayatollan.

Iran erklærede allerede i 2015, at Israel ikke ville eksistere længere end 25 år. Men ifølge Khamenei »ser det ud til, at de selv har travlt og vil forsvinde tidligere«.

 

»Kvinder er ikke sikre i Vesten« 

Den iranske leder tog også de uroligheder op, som har ramt landet på det seneste, som han mente er blevet skabt »med støtte fra vestlige spionageorganisationer« under påskud af såkaldte kvindespørgsmål. Han konstaterede samtidig, at kvinder i lande som USA, som kritiserer Irans kvindepolitik, »ikke er sikre på gaderne eller endda på militærbaser«.

– Selv en tildækket muslimsk kvinde, som var gået til en domstol for at indgive en stævning, blev dræbt og martyreret. Sådanne lande forsøger at trække en linje imod den Islamiske republik [Iran], som ser til kvindernes højeste værdighed.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //