Iranske agenter hævdes at ville myrde jødisk magtboss

SVERIGE: Et afghansk par var mistænkt for planlægning af terror, før de blev udvist fra Sverige. Nu kommer det frem, at anklageren mistænkte, at de ville myrde jøden Aron Verständig.

Det jødiske centralrådsformand Aron Verständig. Foto: @aronverstandig / X

Det var i april 2021, at en mand og en kvinde med oprindelse i Afghanistan blev anholdt i Stockholm, mistænkt for planlægning af terror.

Manden skulle have arbejdet på en folkeskole i området omkring Stockholm, og samme dag som anholdelsen slog Säpo til mod skolen og beslaglagde en computer derfra.

I stedet for at blive tiltalt blev parret, der nægtede enhver forbrydelse, udvist til Iran i 2022. Nu kommer det frem, at parret blev anklaget for at samarbejde med Irans Revolutionsgarde og for at have kortlagt højtstående jøder i Sverige. En af målene skulle have været Aron Verständig, formand for Det Jødiske Centralråd.

Der var en kortlægning. Der var kontakter med Iran. Men præcis hvad der skulle udføres mod målene, var der, hvor vi ikke formåede at få den nødvendige bevisførelse, siger anklager Hans Ihrman til SVT.

Til SVT siger Verständig, at han er chokeret over beskeden om, at han måske har været et mål for et iransk mordkomplot,

Det føles meget ubehageligt. Jeg blev bekymret, som forælder til små børn føler man et meget stort ansvar for ens børns sikkerhed, siger han.

Verständig er en af Israels fremmeste fortalere i Sverige, og Det Jødiske Centralråd samt Stockholms jødiske menighed har en “forbundenhed” med zioniststaten, der er indskrevet i organisationernes vedtægter. Efter at 600 kulturpersonligheder i oktober underskrev et oprør om, at Israels terrorbombardementer af Gaza skal ophøre, anklagede han dem for antisemitisme.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //