Islandsk politi hævder at have forhindret en terrorhandling – medierne opdigter forbindelse til Modstandsbevægelsen

LØGNEPRESSEN: Torsdag aften skulle fire personer være blevet anholdt, mistænkt for at forberede sig på en terrorhandling i Islands hovedstad. Ingen af gerningsmændene har forbindelser til Modstandsbevægelsen, men medierne forsøger alligevel at koble disse sammen.

Politiet har meddelt, at de er ved at undersøge, om de anholdte kan have “ekstreme højre”-forbindelser og derfor har nogle medier i Island allerede vildt spekuleret og desperat forsøgt at forbinde det med Den Nordiske Modstandsbevægelse ved at henvise til en rapport, som det islandske politi offentliggjorde sidste år, hvor det hævdes, at organisationen har kapacitet til at begå terror i Island. I en lignende rapport , som PET også udgiver i Danmark hvert år, vurderes terrortruslen mod Danmark som alvorlig, men denne trussel kommer primært fra islamistiske racefremmede.

Skærmbillede: Frettabladid.is.

Afdelingen af ​​Modstandsbevægelsen i Island har i en officiel udtalelse gjort det klart, at der ikke er nogen forbindelser mellem de anholdte og organisationen. De skriver blandt andet, at de ikke har kontakt til nogen terrorister eller har medlemmer, der ønsker at begå terrorisme, og at de kun bruger vold i selvforsvar.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //