Israel får artilleriammunition, som egentlig skulle til Ukraine

ISRAEL: Tidligere tog USA artilleriammunition fra et lager, de havde i Israel, for at donere det til Ukraine. På Israels anmodning vil de nu tage ammunitionen, der skulle til Ukraine for at genopfylde lagret.

Amerikanske soldater anvender M777 haubits. Foto: Public domain

Det er Axios-webstedet, der afslører, at amerikansk artilleriammunition, der var øremærket til Ukraine, i stedet vil blive sendt til Israel.

Tidligere på året blev det afsløret, at USA på grund af omfattende militærhjælp til Ukraine begyndte at lide mangel på 155 mm artillerigranater. USA tog blandt andet ammunition fra et lager i Israel, men sendte også klyngegranater til Ukraine’s artilleriskyts i stedet for “almindelig” artilleriammunition.

Men nu, på den israelske regerings anmodning, vil USA genopfylde lagret i Israel. Da der er mangel på artillerigranater, vil Ukraine derimod stå uden.

Ifølge Washington vil dette dog ikke påvirke Ukraines evne til at kæmpe mod russiske styrker i landet, på trods af at mangel på ammunition længe har været et af Kievs største problemer.

– Vi er sikre på, at vi kan støtte både Ukraine og Israel med hensyn til deres forsvarsbehov, siger Pentagons talsmand Patrick Ryder.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //