Israel utilfreds med flygtninge: »De er ikke jøder«

ISRAEL: Over 2000 ukrainske flygtninge er taget til Israel. Nu vil den israelske regering stoppe flygtningestrømmen, da ukrainere ikke er etniske jøder.

Temabillede. Foto: CC Public Domain.

Israels indenrigsminister Ayelet Shaked har udtalt, at mere end 90 procent af de ukrainske flygtninge, der er kommet ind i Israel, ikke er jøder. Dette »kan ikke fortsætte«, mener ministeren.

Ifølge Israels »tilbagesendelseslov« må kun jøder blive statsborgere i Israel.

– Vi vil modtage 15.000 ukrainere inden for en måned. Den israelske stat skal gøre mere for at bringe jøder hertil og dem, der er beskyttet af tilbagesendelsesloven. Vi kan ikke fortsætte i det her tempo, tingene må planlægges, siger Shaked til Haaretz.

Premierminister Naftali Bennett er også bekymret for flygtningene, som han kalder »en stor udfordring for Israel«. Lige nu er de ved at lægge forskellige planer for, hvor mange flygtninge man kan modtage.

Landets befolknings- og immigrationsmyndighed kræver, at israelere, der tilbyder bolig til pårørende fra Ukraine, skal betale en garantisum på 10.000 shekel og love, at flygtningen forlader landet inden for en måned.

Indtil videre er løsesummen blevet betalt for 20 procent af flygtningene, oplyser indenrigsministeren.

Søndag takkede den ukrainske ambassade Israel for deres hjælp, men opfordrede den jødiske stat til at fjerne løsesumssystemet for at hjælpe flygtninge.

Forskellige regeringsministre er nu uenige om, hvordan de skal håndtere immigration, men den indvandringskritiske lobbyorganisation Israeli Immigration Policy Center beskriver ukrainerne som »en tikkende demografisk bombe«.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Torben Have says:

    Hvem kan nævne mig en mere racistisk nation end Israel?

    Hvem råber højere end jøden, lige så snart han øjner det mindste tegn på racisme hos andre?


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //