Israeler pågrebet med drone i Norge idømt fængselsstraf

NORGE: Den 11. oktober blev en israelsk statsborger kontrolleret af grænsekontrollen i Norge. Han er nu idømt fængsel for at flyve droner i Norge trods et forbud.

Drone. Foto: Pixabay (public domain).

Den 11. oktober blev en 50-årig israelsk statsborger stoppet ved grænsekontrollen Storskog i Finnmark, da han var på vej til Rusland. Herefter skal tolderne have fundet droner, kameraer, lagermedier og andet teknisk udstyr. Manden havde angiveligt også tre pas med sig, to russiske og et israelsk. Det ser ud til, at han både er russisk og israelsk statsborger.

Manden blev ved Oslo byret idømt 120 dages ubetinget fængsel.

Den russisk-israelske mand siges at have fløjet med droner 47 gange i Norge mellem 27. august og 11. oktober. Efter Ruslands invasion af Ukraine indførte Norge en sanktionslov, der blandt andet siger, at russere ikke må flyve med droner i Norge, hvilket betyder, at han ville have kunnet gå fri, hvis han kun havde haft israelsk statsborgerskab.

Den norske ret har ikke mistanke om, at manden har udført spionage. I det konfiskerede udstyr har der mest været naturbilleder.

Ifølge norsk TV2 skal manden have erkendt, at han fløj med droner, men har ikke erkendt forbrydelsen. Han hævder, at han ikke vidste, at der var et forbud.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //