Israels hær: »Vi har netop udkæmpet den første AI-krig«

ZIONISME: Når IDF praler af sin AI-krigsførelse i Gaza, fremhæver de, ifølge mange eksperter, hvor vigtigt det er for Israel at prøve nye kampteknikker i det virkelige liv – såvel som at afskrække andre potentielle fjender af etableringen af Stor-Israel.

Russia Today (RT) bemærker, at den 11-dage lange opblussen af stridigheder mellem Israel og Hamas, som for nyligt har udspillet sig, er blevet hyldet som »den første AI-krig« af den israelske hær IDF – som kan prale af at bruge avanceret computerteknologi til at behandle den enorme mængde efterretning om Gaza, de har samlet.

»For første gang var kunstig intelligens (AI) et vigtigt komponent og styrkeforstærker i kampen mod fjenden,« sagde en højtstående officer i IDF’s efterretningstjeneste til israelske medier.

Efterretningsenheden »8200« har brugt programmer som »Alchemist«, »Gospel« og »Visdommens Dyb« til yderligere at styrke den overvældende fordel IDF allerede havde overfor palæstinensere i den blokade-udsatte Gaza-enklave.

AI-forbedret analyse er blevet tilpasset til store mængder data indsamlet via satellitbilleder, overvågningskameraer, radioovervågning og menneskelig intelligens, fastslår IDF, som beskriver omfanget af efterretningsinformationen som følger:

Ethvert udvalgt punkt i Gaza blev kortlagt mindst ti gange om dagen under konflikten.

Inden for militæret er de tilfredse med det, de har opnået med algoritmerne. For eksempel har programmet Gospel i realtid markeret hundredvis af mål for israelske luftstyrker til at slå ned på, mens Alchemist-systemet har advaret israelske tropper om mulige angreb på deres positioner.

Den israelske efterretningstjeneste hævder også, at deres teknologi muliggør en nøjagtig kortlægning af tunnelsystemet under Gaza, som bruges af palæstinensiske krigere.

De forklarer, at disse data i høj grad har bidraget til at sikre henrettelsen af ​​den højtstående Hamas-kommandør Bassem Issa, den højst profilerede officer dræbt af IDF, siden det israelske angreb på Gaza i 2014.

 

»Gennembrudsløsningen til undergrunden fik de ikke gratis«

»Flere års arbejde med kreativ tænkning og sammensmeltning af alle efterretninger med konkrete elementer fra marken førte til en gennembrudsløsning for undergrunden«, kommenterer ovennævnte seniorofficer på kortet over tunnelsystemet.

Kritikere af Israel deler ikke nødvendigvis IDFs entusiasme over milepæle i AI-brug, men har snarere tendens til at se det som et salgsargument.

Konflikten mellem Israel og palæstinenserne i sig selv, sammen med Israels kontrol over adgangen til Gaza, anses bredt for at gøre området til et særligt egnet sted for Israel til at teste militære teknologier.

Mange har argumenteret for, at brugen af ​​egenproduceret militærteknologi er afgørende for, at Israel kan konkurrere på det globale våbenmarked.

Israelske producenter markedsfører avancerede droner, missilforsvarssystemer og andre produkter til udenlandske kunder som »afprøvet i kamp« eller »kampsikker«.

Landets våbenindustri arbejder tæt sammen med militæret og regeringen samt staten generelt.

Ikke kun våbensystemer, men også teknologi for informationsindsamling, som har forsynet IDF’s analytiske algoritmer med data – er således stort set forankret i den langvarige konflikt mellem Israel og palæstinenserne.

»Folkelig uro« for »terrorangreb af radikaliserede befolkningselementer« i de israelsk-besatte palæstinensiske områder har muliggjort berettigelsen af ​​krigsførelse og tilvejebringelse af ressourcer til det, de har kaldt »politiredskaber«.

Disse inkluderer blandt andet masseovervågning gennem gadekameraer, omfattende indsamling af kommunikations-metadata og realtidsovervågning af sociale medier.

IDF påstår, at gennemførelse af AI-forbedret krigsførelse i Gaza i høj grad har bidraget til en reduktion i antallet af civile tab.

Imidlertid har myndigheder i Gaza rapporteret, at mindst 243 palæstinensiske civile blev dræbt under kampene, herunder 66 børn.

Derimod hævder den israelske side at have dræbt 100 militante krigere og beskylder fejlrettede missiler, affyret af Hamas, for mange af de civile dødsfald i Gaza.

På samme side rapporterer de, at 12 af deres egne civile og en soldat er blevet dræbt under kampene.

I sin artikel diskuterer RT ikke, hvordan Israel arbejder internationalt for at få støtte til sin krigsførelse – og dets våbenproduktion.

Kilde:
Russia Today


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Julius says:

  Hej. Jeg vil gerne vide hvad der er vigtigst for jeres forening: At stoppe masseindvandringen og smide de fremmede ud af landet, især folk af muslimsk herkomst, eller at fjerne magten fra zionister? Hvad er jeres 1. priortet.

 • Redaktionen says:

  At tage magten tilbage fra zionisterne er en nødvendighed for at kunne stoppe masseindvandringen og smide de fremmede ud. At tale om sidstnævnte uden at tale om, hvorfor de fremmede kommer hertil, og hvem der ønsker det, samt at de skal stoppes fører ingen steder. Sagt kort; den internationale zionismenskal knuses før vi kan rede vort folk!

 • redaktionen says:

  Tak for tippet. det vil vi kigge på.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //