Israelsk minister: 6 millioner jøder forsvundet i raceblandingsholocaust

ISRAEL: Ifølge en israelsk minister er 6 millioner jøder forsvundet i et «andet holocaust», nemlig gennem assimilering og blandingsægteskaber.

Ifølge den israelske uddannelsesminister Rafi Peretz er hele 6 millioner jøder atter forsvundet gennem hvad han kalder et «andet holocaust». Ifølge Peretz består dette «holocaust» af udbredt assimilering blandt diasporajøder, som er forsvundet ved at indgå i blandingsægteskaber, hvilket har accelereret de sidste 70 år, specielt i USA.

I den israelske regering har reaktionerne være blandede. En af de som har distanceret sig noget fra Peretz’s udtalelse, er energiminister Yuval Steinitz, som mener, at det havde været forkert at «se ned» på jøder i USA, da disse fortsat anser sig selv som jøder, men premierminister Benjamin Netanyahu mener, at det er urovækkende, at disse i stigende grad går bort fra jødiske traditioner.

Den amerikanske jødedom har reageret negativt på udtalelsen. Jonathan Greenblatt, direktør for jødiske Anti-Defamation League, skriver på Twitter, at «denne slags grundløse sammenligninger» ikke gør andet end at skabe vrede og beskylder Peretz for at forværre forholdet mellem jøder i USA og den israelske stat.

Kilde:
RT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • 6 mio. her 6 mio. der. Hvor mange jøder var det nu der var før og efter krigen?


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //