Israelsk statsborger anholdt i Norden for dronefilmning

NORGE: En udlænding med russisk og israelsk statsborgerskab er blevet anholdt efter at vedkommende rejste landet rundt og filmede med droner.

Temabillede. Foto: Lino Schmid & Moira Prati (CC BY-SA 4.0).

I Finnmark ved Norges grænse til Finland blev en person med russisk og israelsk statsborgerskab anholdt. Med sig i bilen havde han blandt andet to droner, en række lagringsenheder, to russiske pas og et pas fra Israel.

Under afhøring hos politiet kom det frem, at han siden august havde rejst frit rundt i landet, »ligesom en almindelig foto-interesseret turist«.

På de beslaglagte enheder var der derimod lagret hele 4 terabyte (4.000 gigabyte) optagelser og billeder, hvilket svarer til ikke mindre end 851 DVD-diske i lagerkapacitet. Informationen i enhederne var også krypteret.

Den anholdte russisk-jødiske statsborger hævdede, at han intet »vidste« om forbuddet, som betyder, at personer med tilknytning til Rusland ikke må flyve med droner i Norge, som en del af sanktionerne og det generelle flyveforbud mod landet siden krigen i Ukraine begyndte.

Med hensyn til passene forklarede han, at de to russiske pas skyldtes »visum og mange stempler«, mens der ikke er kommet nogen forklaring på passet fra Israel udover, at han har »dobbelt statsborgerskab«.

Pas fra Israel udstedes til israelske statsborgere, som hermed har visumfri adgang til 160 nationer og territorier, ifølge Wikipedia.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //