Italiens første racefremmede parlamentsmedlem i problemer

POLITIK: Italiens første sorte lovgiver i parlamentet suspenderede sig selv fra sit venstrefløjsparti torsdag efter at være blevet anklaget for at have misforvaltet midler og udnytte ansatte i to foreninger, der skulle hjælpe indvandrere i Italien.

Aboubakar Soumahoro Foto: Skærmdump/ Youtube.

Aboubakar Soumahoro, Italiens mest kendte aktivist for migranters rettigheder, der trådte ind i det italienske parlament for første gang i sidste måned efter at have vundet en plads ved et nationalt valg for sit venstreekstreme parti Grønt Europa, har nu suspenderet sig selv efter beskyldninger om dårlig forvaltning af midler og udnyttelse af ansatte i to foreninger drevet af hans familie, der skal hjælpe indvandrere, der ankommer til Italien, skriver Reuters.

Soumahoro skal selv have benægtet at undlade at betale arbejdere og tage midler fra to foreninger som de ledede.

Soumahoro, der er født i Elfenbenskysten, siges at have sovet dårligt, da han ankom til Italien som migrant i 1999. Først arbejdede han i marken og arbejdede på en tankstation, før han fik italiensk statsborgerskab og derefter blev fagforeningsaktivist som kæmper for migranters rettigheder i Italien.

Det vil nu blive undersøgt, om fagforeningerne undlod at betale deres arbejdere, gav uregelmæssige kontrakter til personalet, udstedte falske fakturaer og mishandlede migranter anbragt i deres varetægt.

Elena Fattori, en tidligere lovgiver i Grønt Europa, siges at have sagt »Jeg ville ikke have sat hunde i det center«, efter at have besøgt et af de modtagecentre, der administreres af Soumahoros foreningen uden for Rom.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //