Italiensk kunstner malede ritualmord – jøder skriger «antisemitisme»

OY VEY: Journalisten Ben Cohen fra den jødiske avis The Algemeiner anklager nu den italienske kunstner Giovanni Gasparro for «antisemitisme» efter han har malet jødisk ritualmord.

”Martirio di San Simonino da Trento” af Giovanni Gasparro. Foto: Facebook.

Den italienske kunstner Giovanni Gasparro, der tidligere blev hyldet af den katolske kirke for sit kristne tema og sin barokstil, offentliggjorde i sidste uge et foto af hans seneste kunstværk «Martyren» på Facebook, som fik den jødiske journalist Ben Cohen fra den jødiske avis The Algemeiner til at råbe op om «antisemitisme».

Ben Cohen beskriver Gasparros maleri som «en grotesk antisemitisk skildring af krognæsede jøder, der er involveret i det rituelle mord på et skrækslagen kristen spædbarn», og han mener, at dette genopliver «antisemitiske anklager om ritualmord.»

Den fulde titel på Gasparros værk er «Helgenen Simon af Trentos martyrdom» og skildrer det jødiske rituelle mord på Simon af Trento. I henhold til historien forsvandt det lille barn Simon fra sit hjem i Trento, Norditalien, da han var to og et halvt år gammel, på skærtorsdag i 1475. Tre dage senere blev hans døde krop fundet alvorligt såret i kælderen hos en jødisk mand ved navn Samuel.

Byens borgere mistænkte jøder for at have dræbt Simon i et jødisk rituelt mord og brugte derefter hans blod til at bage matzo, et usyret brød bagt af jøder under den jødiske højtid Pesach.

Simon af Trento blev erklæret for en hellig af pave Sixtus V, men blev senere fjernet fra den romersk-katolske helgenkalender, efter at pave Paul VI stod frem og tog afstand til «antisemitisme» og anklager om, at jøder var ansvarlige for Jesu død.

Efter at Cohen med sin klagesang henledte folks opmærksomhed på maleriet, var også den tidligere leder af den jødiske magtorganisation ADL – Abraham Foxman – hurtig til at komme med kritik og affeje enhver snak om rituelle mord som «klassisk antisemitisme».

– Kriser bringer det bedste og det værste frem i os. Så mens vi fortsat er chokeret over den klassiske antisemitisme, der opstår under coronakrisen, skal vi ikke blive overrasket, sagde Foxman i et interview med The Algemeiner sidste fredag.

Kilder:
The Algemeiner
Wikipedia


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Lars Agerbæk med æ says:

    videoen virker ikke.

  • Kraftedme et sygt folk, glemmer aldrig billedet da de smed spædbarnet i ilden, fuck mand


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //