Joe Biden om angrebet på Kongresbygningen d. 6. januar: »Det værste angreb på demokratiet siden borgerkrigen«

USA: Bidens seneste udtalelse om »stormningen« af Kongresbygningen har skabt storme af had på sociale medier. Siden borgerkrigen er fire amerikanske præsidenter dræbt, og utallige katastrofer har fundet sted.

USAs præsident Joe Biden. Foto: Det Hvide Hus, Public Domain, via Wikimedia Commons

Den amerikanske præsident Joe Biden har modtaget hård kritik, efter at han beskrev stormningen af ​​kongresbygningen den 6. januar som »det værste angreb på demokratiet siden borgerkrigen«.

I sin tale, under en debat i kongressen onsdag sagde præsidenten, at han havde »arvet en nation i krig«, der inkluderer »den værste pandemi i et årti«, »den værste økonomiske krise siden den store depression« og »det værste angreb på demokratiet siden borgerkrigen«.

Biden henviste til d. 6. januar tidligere på året, da tilhængere af den tidligere præsident Donald Trump gik ind i en åben og næsten ubevogtet kongresbygning i protest mod deres mistanke om valgsvindel – og imod fraværet af en efterforskning.

Selvom »stormningen« hovedsageligt var rolig, og de fleste sårede og døde var blandt demonstranterne, skal der være rapporteret om en vis skade.

På de sociale medier fordømmes og latterliggøres Bidens udtalelse om, at denne »stormning« kunne betragtes som det værste angreb på demokratiet siden borgerkrigen.

Den amerikanske borgerkrig blev kæmpet i Nordamerika mellem 1861 og 1865.

Debattører påminder om, at fire amerikanske præsidenter siden denne krig er dræbt, inklusive præsident John F Kennedy – og terrorangrebene den 11. september 2001 har fundet sted.

Andre begivenheder bliver også nævnt, såsom Pearl Harbor, …

… præsident Richard Nixon’s Watergate-skandale, …

… NSA’s masseovervågning af amerikanske borgere, angrebene i sommeren 2020 begået af venstreorienterede ekstremister mod blandt andet regeringsbygninger, samt masseskyderiet i juni 2017 under en baseballkamp begået af den liberale aktivist James Hodginson – som efterlod Steve Scalise hårdt såret.

Far Left Watch (FLW), en organisation, der overvåger og efterforsker venstreorienteret ekstremisme, kritiserer nu Biden for at have engageret sig i »aktiv benægtelse af snesevis af veldokumenterede angreb fra venstreorienterede ekstremister« i de seneste årtier.

Navy SEAL-veteranen Eric Greitens beskylder Biden for at glemme ofrene der døde den 11. september og under den efterfølgende »Krig mod terror«.

Kilder:
RT
Twitter
Twitter
Twitter
Twitter


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Anonym says:

    han er jo gammel og dement så ikke så underligt han glemmer hvad der er sket i tidens løb

  • Martin says:

    Nå ja BLM har været fredelige optøjer


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //