Joe Biden: Usandsynligt, at missilet blev affyret fra Rusland

UKRAINE KONFLIKTEN: Ifølge nyhedsbureauet AP er det formentlig Ukraine, der har affyret missilet, der ramte Polen tirsdag. Rusland nægter at have affyret missiler mod mål på den ukrainsk-polske grænse.

Den russiske forsvarsminister Sergey Surovikin sammen med den russiske præsident Vladimir Putin. Foto: Kremlin.ru, (CC BY 4.0).

Ifølge NRK rapporterer AP, at missilet, der ramte Polen i går , sandsynligvis blev affyret fra Ukraine for at stoppe et russisk missilangreb.

Til pressen onsdag morgen sagde USA’s præsident Joe Biden , at missilet sandsynligvis ikke blev affyret af Rusland.

– Det er usandsynligt, at det er opsendt fra Rusland. Men vi får se, sagde Biden.

Den polske præsident Andrzej Duda siger ifølge NRK, at de ikke har beviser for, hvem der har affyret missilet, men at efterforskningen fortsætter.

– Efterforskningen er i gang. Mest sandsynligt var det en russisk-fremstillet raket, sagde Duda til pressen.

Rusland nægter at have angrebet Polen
Det russiske forsvarsministerium afviser, at russiske våben er involveret, skriver det russiske nyhedsbureau TASS.

– Udtalelser fra polske medier og embedsmænd om påståede »russiske« raketter i Przewodów er en bevidst provokation for at eskalere situationen. Der blev ikke foretaget angreb mod mål nær den ukrainsk-polske grænse med russiske destruktionsmidler, skriver det russiske forsvarsministerium.

I de baltiske lande er der flere, som beskylder Rusland og kræver, at Polen implementerer NATOs artikel 5 for at slå tilbage mod Rusland, skriver Nordfront.

– Min kondolence til vores polske våbenbrødre. Det kriminelle russiske regime affyrede missiler, der ikke kun var rettet mod civile ukrainske, men også landede på NATOs territorium i Polen. Letland støtter vores polske venner og fordømmer denne forbrydelse, skriver den lettiske forsvarsminister Artis Pabriks på Twitter.

Den ukrainske præsident Volodomyr Zelenskyi siger også i en erklæring, at russisk »terrorisme« står bag, og at NATO nu »skal handle«.

– I dag skete det, vi advarede om for længe siden. Terror er ikke begrænset til vores nationale grænser. Russiske missiler ramte Polen, hævder den jødiske præsident.

I Washington er tonen dog mere behersket.

– Jeg kan sige, at vi ikke har nogen information til sagen der kan bekræfte disse rapporter, og efterforsker dette nærmere, siger Pentagon-talsmand brigadegeneral Patrick Ryder på et pressemøde tirsdag ifølge Reuters.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Det er nemt at være jøden Volodomyr Zelenskyi. Polen bliver ramt af et missil – giv skylden til rusland og råb om at NATO skal gå i krig. Det viser sig derefter, det var ukraine som havde skudt det afsted. Forsæt med at give skylden til rusland og inden længe vil medierne stoppe med at tale om det.

    https://i.4cdn.org/pol/1668593314163160.png

    Det var helt sikkert et uheld, men det samme kunne jo siges, hvis russerne skulle stå bag, for hvad skulle de vinde på at sprænge en traktor i luften? Hvis vi ærligt at tale om krig med rusland da alle gav dem skylden, skal vi så ikke tale om krig med ukraine nu? eller viser NATO og de vestlige medier bare, at de ønsker en krig med rusland og bare leder efter en undskyldning, som befolkningen vil acceptere?


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //