Jøden Prigozhins kup slog fejl på mindre end 24 timer

RUSLAND: Hvideruslands præsident tager æren for Prigozhins beslutning om at afbryde Wagners fremrykning mod Moskva. Ifølge Lukasjenko er sikkerhedsgarantier for lejesoldatergruppen inkluderet i aftalen.

Wagner-gruppen vender tilbage til sine feltlejre, meddelte dens leder jøden Yevgeny Prigozhin lørdag, samme dag som oprøret var blevet startet. Hans enheder iscenesatte et mytteri natten over og tog kontrol over adskillige militære og administrative enheder i byen Rostov-on-Don, og begyndte derefter en fremrykning mod Moskva.

Motivationen fra Prigozhins side var angiveligt, at hans krav om foranstaltninger mod påstået inkompetence og korruption i Ruslands militære ledelse blev imødekommet. Der er i øjeblikket intet, der tyder på, at forsvarsminister Sergei Shoigu eller chefen for generalstaben Valery Gerasimov – begge afskyet af den jødiske lejesoldatsboss – ville træde tilbage. Dette ville være en enorm indrømmelse for den russiske præsident.

I stedet rapporterede Belarus’ præsident Alexander Lukashenkos pressetjeneste lørdag, at landets statsoverhoved havde ført “vellykkede forhandlinger” med Prigozhin. Ifølge Minsk skal disse forhandlinger have været afholdt “i koordination med” den russiske præsident Vladimir Putin. Ifølge samme kilde valgte Prigozhin at acceptere præsident Lukasjenkos forslag om en ende på Wagner-gruppens offensiv kombineret med en række “yderligere foranstaltninger til at mindske spændingen” . Prigozhin var, står der skrevet, blevet tilbudt “et fordelagtigt og acceptabelt alternativ til løsningen af ​​situationen, med sikkerhedsgarantier for Wagner” .

Tidligere i dag bekræftede Lukashenko, at Prigozhin nu opholder sig i Belarus.

Lukasjenko og Prigozhin siges at have holdt forhandlinger ” hele dagen ” og derefter indgået ” en aftale om det utilladelige i at iscenesætte et blodbad på russisk territorium“.

Nyheden om tilbagetrækningen kom netop som en Wagner-konvoj nærmede sig Moskva, flere timer efter at have passeret gennem byen Rostov-on-Don.

RT fremhæver det afgørende faktum, at støtten fra det russiske establishment til Prigozhins forsøg på oprør var fuldstændig fraværende. Ledende politikere og militærembedsmænd, hævdes det, opfordrede Wagners mænd til at lægge våbnene ned, mens landets præsident beskyldte Wagner-chefen for at “stikke vores land og vores folk i ryggen” og Ruslands føderale sikkerhedstjeneste (FSB) indledte en strafferetlig efterforskning mod Prigozhin vedrørende “organisering af væbnet oprør “. Kort efter Lukasjenkos meddelelse bekræftede Prigozhin, at hans tropper afslutter deres march mod Moskva og i stedet vender tilbage til deres feltlejre.

Det var i en stemmeoptagelse på hans Telegram-kanal, som blev offentliggjort lørdag eftermiddag, at Prigozhin meddelte, at hans tropper nu indstillede deres fremrykning mod Moskva. Efter en dag med øgede militære spændinger – med granater affyret i Voronezh og tjetjenske krigere sendt til kamp mod Wagner i Rostov – sluttede opstanden brat om aftenen.

Da Wagner rykkede frem tidligere på dagen, erklærede Moskvas borgmester “bekæmpelse af terrorisme“, og gravemaskiner blev set grave dybe skyttegrave på hovedvejen fra syd til hovedstaden for at stoppe Prigozhins mænd. Patriark Kirill, lederen af ​​den russisk-ortodokse kirke, opfordrede lørdag alle russere til at bede for Putin.

Hvad sker der nu med Wagner-soldaterne?
De Wagner-soldater, der ikke deltog i opstanden, blev tilbudt at underskrive kontrakter med det russiske forsvarsministerium, hvilket igen indebar, at de, der fulgte Prigozhin, ikke ville få fortsat tillid.

Men i en tale mandag aften præciserede Ruslands præsident Vladimir Putin, hvad der gælder for de Wagner-soldater, der deltog i Prigozhins kupforsøg.

— Det overvældende flertal af Wagner-gruppens soldater og chefer er også russiske patrioter, hengivne til deres folk og land. Det beviste de med deres mod på slagmarken, forklarede Putin.

Ifølge Putin bragte Prigozhin dem “bag lyset” og “forsøgte at bruge dem mod deres våbenbrødre”. Derfor gav han dem flere muligheder for fremtiden i betragtning af, at de fik amnesti for det, som Putin lørdag beskrev som “forræderi”.

— Du har mulighed for at underskrive kontrakter med Forsvarsministeriet og andre retshåndhævende myndigheder eller vende tilbage til dine familier og venner. Alle, der vil, kan også tage til Hviderusland, fortsatte Putin.

Prigozhin vil også tage til Hviderusland, som en del af den aftale, som Lukasjenko forhandlede. Om det betyder, at Prigozhin fortsætter som leder af potentielle Wagner-medarbejdere i Hviderusland, er dog stadig uklart.

USA forventede et blodigt kup i Moskva
Nu er det kommet frem, at den amerikanske efterretningstjeneste vidste, at Prigozhin ville udføre en form for kupforsøg, skriver CNN. Det var dog forventet, at oprøret ville blive “meget blodigere, end det var”.

CNN’s kilder i Washington siger, at den russiske hær forventedes at gøre voldelig modstand mod Wagner, da de nærmede sig Rostov-on-Don, hvor de omringede et militært hovedkvarter, der blev brugt som kommandocenter for krigen i Ukraine.

Tidligere var det også meningen, at Washington ville forny sanktionerne mod Wagner-gruppen, men da det stod klart, at Prigozhin gjorde oprør mod Moskva, blev det besluttet at “vente indtil videre” med disse.

– Washington ønsker ikke, at det skal se ud, som om det tager stilling [mod Wagner] i dette, sagde en anonym kilde i Washington til WSJ.

Wagner blev betalt af det russiske forsvarsministerium og deres budget vil nu blive gennemgået
Fra maj 2022 til maj 2023 har det russiske forsvarsministerium betalt Wagner-gruppen mere end 6.800.000.000kr. i “godtgørelse og incitamentsbetalinger”. Gruppens budgetter vil nu blive gennemgået af den russiske stat. Det udtalte Putin i en tale til pressen tidligere i dag.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Var det hele ikke bare et jødisk stunt for at identificere illoyale russere?


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //