Jøder er skuffede over Johnsons fratrædelse

OY VEY: Boris Johnson var jødernes »bedste ven nogensinde«. Det mener jødiske lobbygrupper i Storbritannien, som beklager premierministerens fratrædelse.

Selvom det konservative Tory-parti har åndet lettet op over, at det endelig er lykkedes at få den skandaleombruste premierminister Boris Johnson til at gå af, er det ikke alle, der er lige glade.

Tidligere har den ukrainske jødiske præsident Volodymyr Zelenskyj udtrykt sin utilfredshed med, at hans »ven« Boris Johnson forlader stillingen som Storbritanniens premierminister. Nu har Zelenskyis stammemedlemmer i den jødiske lobbygruppe Conservative Friends of Israel også udtrykt deres utilfredshed med, at Johnson nu træder tilbage, fordi han har været mere imødekommende over for jødisk magt end nogen anden.

»Fra at tilkendegive lovgivning, der skal håndtere skadelige boykot af Israel, til at forbyde terrorgruppen Hamas i sin helhed, har Boris Johnson stået op for Israel ved hvert eneste tilfælde«, skriver lobbygruppen ifølge Jewish News Syndicate.

Forholdet mellem Storbritannien og Israel er også »stærkere end nogensinde« ifølge gruppen, som mener, at Johnsons regering har »bekæmpet antisemitisme i alle dens former, og hvor end den har dukket op«.

Ydermere skriver lobbygruppen, at Johnsons valgsejr over Labour-kandidaten Jeremy Corbyn, som de kalder »åbent antisemitisk«, var et »betydende øjeblik i vores lands historie og for det jødiske samfund i Storbritannien«.

Selv Michael Dickson, lederen af ​​den jødiske lobbygruppe »StandWithUs«, roser Johnsons indsats for jøderne. På Twitter skriver Dickson, at Johnson »er en stor tilhænger af stærke relationer mellem Storbritannien og Israel«, og at disse er »fortsat med at vokse og vokse« under Johnsons ledelse. Dickson tilføjer også, at han »forventer« det samme fra Johnsons efterfølger, hvem det end måtte være.

Johnson forsøgte i sommers at klamre sig til magten, efter at flere og flere skandaler omkring hans premierministerperiode blev afsløret. Nu forlyder det, at den krigshærgende politiker er topkandidat til at tage over som NATO’s generalsekretær, efter Jens Stoltenberg.

Læs også:
Kraftig jødisk overrepræsentation blandt Storbritanniens rigeste


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //