Kraftig jødisk overrepræsentation blandt Storbritanniens rigeste

STORBRITANNIEN: Jøder har en stor overrepræsentation blandt Storbritanniens mest velstående, hvilket afsløres når The Sunday Times oplister landets hundrede rigeste personer og familier.

Den svenskfødte jøde Johan Eliasch er med på listen over Storbritanniens hundrede rigeste personer. Foto: Julia Moraes / Ag. ISTOé (CC-BY-SA-4.0) / Redigert af Frihetskamp.

The Sunday Times offentliggjorde for nylig avisens «Rich List» over Storbritanniens rigeste personer og familier i 2020. Mest slående er den stærke overrepræsentation af jøder øverst på listen, og at folk af britisk oprindelse udgør et mindretal af landets rigeste.

Af de hundrede øverste positioner på listen består mindst 25 af jøder, på trods af, at jøder kun udgør 0,3 pct. af den britiske befolkning.

Flere af de andre øverste positioner besættes også af personer såvel som familier med indgifte jøder. Milliardæren Alisher Usmanov, der eksempelvis findes på syvende plads på listen, er gift med jødinden Irina Viner, og på trettende pladsen finder man igen den svenskfødte efterkommer Märit Rausing med familie. Familien inkluderer datter Sigrid Rausing, som er gift med jøden Eric Abraham, samt søn Hans Kristian Rausing, som var gift med jødinden Eva Kemeny indtil hendes død i 2012, som et resultat af deres omfattende misbrug af heroin og kokain.

Kun omkring en tredjedel af de hundrede øverste positioner på listen består af etniske briter. Blandt andet kommer mindst 20 af de øvrige fra andre europæiske lande, elleve fra Indien, fem fra Mellemøsten og to fra Kina.

En af jøderne på listen er milliardæren Johan Eliasch, født i Sverige, tidligere leder af MUF i Djursholm og administrerende direktør for sportsfirmaet Head. Han betragtes også ofte som en af ​​de rigeste mennesker i Sverige, som et resultat af hans dobbelte statsborgerskab.

En anden af ​​jøderne, Tony Murray, født Gaston Jacques Kalifa, er den første hundredårige på listen, men han har ingen planer om at stoppe med at tjene penge. I en kommentar til The Jewish Chronicle siger han: «Hvad skal jeg gøre, hvis jeg går på pension? At gøre forretninger er det, jeg gør».

Den tidligere ældste person på listen var den jødiske multimilliardær Sir Bernard Schreier, der døde i en alder af 95 i 2014.

Jøderne blandt de 100 rigeste i Storbritannien i 2020 er som følger:

3. David og Simon Reuben
4. Sir Leonard Blavatnik
10. Mikhail Fridman
11. Roman Abramovich
23. Nicky Oppenheimer med familie
29. Stephen Rubin med familie
34. Joe Lewis
36. Ian og Richard Livingstone
37. Laurence og Francois Graff
38. Teddy Sagi
39. Nathan Kirsch
41. Eddie og Sol Zakay
44. Mark Scheinberg
45. Moshe Kantor
47. Mark Pears med familie
48. Idan Ofer
51. Sir Michael Moritz og Harriet Heyman
54. Jaime Gilinski
55. Inna Gudavadze med familie
60. Tony Murray med familie
62. Johan Eliasch
66. Benzion Freshwater med familie
70. Richard Desmond
77. Bernard Lewis med familie
95. Poju og Anita Zabludowicz

Kilder:
The Sunday Times
Times of Israel
South African Jewish Report
Slate
The Jewish Chronicle 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Asbjørn Nielsen says:

    “Af de hundrede øverste positioner på listen består mindst 25 af jøder, på trods af, at jøder kun udgør 0,3 pct. af den britiske befolkning.”

    Jøder udgør en latterlig stor andel af eliten i hele vesten. Hvis du er kritisk overfor det nuværende system, så bør du også være kritisk overfor magthaverne, heriblandt jøder.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //