»Jøder fordriver kristne fra Jerusalem« – Patriark Theophilos III

ISRAEL: I et brev til præsident Biden har patriark Theophilos III fra den ortodokse kirke i Jerusalem advaret mod, hvad han mener er en målrettet jødisk kampagne for at fordrive kristne fra Jerusalem. Det sker efter flere desperate appeller de seneste år.

Patriark Theophilos i 2017 med daværende præsident Trump til højre. Foto: Public Domain.

I brevet skriver patriarken blandt andet: »Vores tilstedeværelse i Jerusalem er truet. Vi bliver angrebet på vej til kirken af ​​ekstreme jødiske kræfter, som målrettet angriber det kristne kvarter, med det formål at ændre dets historiske, demografiske og geografiske karakter, og at undergrave dets legitimitet og udslette den kristne tilstedeværelse i byen«. Han fortsætter: »Vores kirker bliver angrebet og vandaliseret, og kirkens personale bliver truet«.

De israelske myndigheder mener derimod, at kirkesamfundet overdriver, og at de har igangsat store sociale projekter i de berørte områder, for at mindske konfliktniveauet. De hævder også, at antallet af kristne er steget i de jødiske kvarterer i de senere år, men ignorerer, at kristne i helhed i Israel er gået fra at udgøre en andel på 10 % i 1922 til kun 2 % nu.

Spørgsmålene omkring de kristnes sårbare position i Israel har været kendt længe, ​​og bekymringerne er blevet flere og retorikken mere desperat. Senest den 13. december sidste år gik det kristne samfund i Israel kollektivt ud og advarede om, at kristne var ved at blive fordrevet fra landet. Vi har også tidligere vist, hvordan det kristne samfund i Israel systematisk trues og angribes af jødiske grupper, angreb der både har en teologisk såvel som en materiel årsag. For jøderne er Jesus, i modsætning til muslimerne, en falsk Messias (som nu koger i Helvede ifølge Talmud) og hans tilhængere er dermed kættere. Den ortodokse kirke sidder også på mange attraktive og værdifulde ejendomme i landet.

Kilder:
frihetskamp
frihetskamp
frihetskamp
The Jerusalem Post


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //