Jødisk gruppe finansierer fortsat migration til Europa

MASSEINDVANDRING: Times of Israel beretter nu, at en jødisk hjælpeorganisation hjælper til med at holde “redningsforetagendet” i middelhavet i gang, så migrationen af “nødstedte flygtninge” til Europa kan fortsætte.

Jødiske penge holder “redningsforetagendet” fra Afrika til Europa i gang. Skærmdump: YouTube.

Times of Israel beretter nu om hvordan den jødiske “hjælpegruppe” Central Welfare Board of Jews samler finansfolk til at støtte det såkaldte redningsforetagende af “nødstedte flygtninge” i Middelhavet.

For øjeblikket findes der kun ét såkaldt “redningsfartøj”, som opererer i farvandet mellem Libyen og Italien i det centrale middelhav ved at samle “flygtninge” og migranter op, som har begivet sig ud på havet i skrøbelige fartøjer.

Redningsskibet, som hedder Ocean Viking, sejlede sidste måned fra Marseille og drives af den “ideelle humanitære” organisation SOS Mediterranee. Fartøjet har allerede samlet flere hundrede migranter op og sejlet dem til Europa, og nu får man altså hjælp af  jødiske aktører til at fortsætte.

– Vi, som jødisk organisation, føler os forpligtede til ikke at være tilskuere, når en humanitær krise finder sted for øjnene af os, specielt når det sker så tæt på Europa, fortæller Central Welfare Boards fungerende direktør Aron Schuster.

– Alt hvad vi gør som en social- og velfærdsorganisation er på den ene side selvfølgelig baseret på menneskelige rettigheder, men også på jødiske værdier, siger han. Og som Talmud siger; når man redder bare ét eneste liv, er det ligesom at redde hele menneskeheden.

Laura Cazes, projektleder for Central Welfare Board of Jews, oplyser, at organisationen måske ikke kan give så meget bistand til Ocean Viking, som de gerne ville, men at der findes andre måder de kan hjælpe “flygtninge” og migranter.

Hun fortæller, at migrationsspørgsmålet altid har været et af organisationens hovedopgaver, selv under “Holocaust”, hvor man hjalp jøder vestpå for at bosætte sig i Tyskland.

I nyere tid har man hjulpet jøder fra det tidligere Sovjetunionen med at etablere sig i det tyske samfund. Nu vil man med sin ekspertise bistå de mange migranter som søger asyl i Tyskland.

Central Welfare Boards of Jews har derfor indledt et samarbejde med den israelske hjælpeorganisation IsraAID, som etablerede en filial i Tyskland og som hentede socialarbejdere, psykologer og traumeeksperter – mange af dem arabisktalende – fra Israel for at tilbyde deres ekspertise til andre hjælpeorganisationer i landet.

For initiativet blev man i 2018 belønnet med den prestigefulde Nationale Integrationspris af Angela Merkel.

Kilde:
In Germany, Jewish funds help keep Mediterranean migrant rescue missions afloat


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //