Jødisk kryptosvindler anholdt

ØKONOMI: FTX-stifter Samuel Bankman-Fried er blevet anholdt på Bahamas efter at have stukket af med investorernes penge.

Sam Bankman-Fried til en høring i det amerikanske senatet.

Det sydlige New York State Attorney’s Office har rejst tiltale mod grundlæggeren af kryptobørsen FTX Trading Ltd., Samuel Bankman-Fried, som har været under efterforskning siden 11. november, hvor han indgav konkursbegæring og trak sig som direktør. Anklagerne omfatter internetsvindel, værdipapirsvindel og hvidvaskning af penge. Politiet på Bahamas har anholdt Bankman-Fried og holder ham varetægtsfængslet i afventning af en udleveringsanmodning.

Efter at konkursbegæringen blev modtaget, siges 662 millioner dollars af selskabets midler på et tidspunkt at være sporløst forsvundet.

Derudover har den føderale Securities and Exchange Commission anklaget manden for overtrædelse af værdipapirlovgivningen. Han siges at have stået bag en Ponzi-ordning, hvor aktieinvestorer er blevet snydt for 1,8 milliarder dollars, som er blevet omdirigeret til hans risikofond Alameda Research LLC. Pengene skal blandt andet være brugt til politiske donationer.

En ponzi-ordning er en form for svindel, hvor investorer bliver narret til at tro, at de investerer i en reel indkomstskabende virksomhed, mens det udbetalte udbytte i virkeligheden kommer fra andres investeringer. Sidste år døde den jødiske mestersvindler og tidligere NASDAQ-formand Bernie Madoff, kendt for at bedrage sine klienter for 64,8 milliarder dollars i en ponzi-ordning, der kørte siden begyndelsen af 1990’erne, i fængsel.

Kommissionen undersøger også eventuelle andre overtrædelser af værdipapirloven og andre involverede personer.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //