Jødisk pillefamilie vildledte læger – ville sælge afhængighedsskabende lægemiddel

OPIOIDKRISEN: Sackler-familien er anklaget for, at deres farmaceutiske firma Purdue Pharma har vildledt læger og patienter angående farerne ved at bruge det smertestillende lægemiddel OxyContin.

FAKTA: Opioider

Opioider er en fælles betegnelse for en gruppe af stoffer med morfinlignende virkning. De kan opdeles i tre hovedkategorier: opiater (som udvindes af opiumvalmuer), halvsyntetiske og syntetiske opioider. Stofferne bruges ofte i sundhedsvæsenet til smertelindring, men kan også give en stærk eufori og er stærkt vanedannende, hvorfor misbrug af disse stoffer er almindeligt. Eksempler på opioider er heroin, morfin, codein, tramadol, fentanyl og oxycontin.
Kilde: Wikipedia

Tirsdag den 15. januar fremlagde Massachusetts statsadvokat Maura Healy beviser, der tyder på, at den jødiske Sackler-familie – der ejer Purdue Pharma, som producerer det smertestillende lægemiddel OxyContin – aggressivt valgte at markedsføre stoffet, selv om de vidste, at det var stærkt vanedannende. Ifølge The New York Times kommer beviserne fra intern virksomhedskommunikation.

Richard Sackler, tidligere formand og administrerende direktør for Purdue Pharma og søn af firmaets grundlægger Raymond Sackler, skal i en e-mail fra 2001 have givet skylden for problematikken med misbrugere af OxyContin på de mennesker, der er blevet afhængige af stoffet.

“Vi må bebrejde misbrugere på enhver måde, vi kan. De er synderne og problemet. De er hensynsløse kriminelle,” skrev Richard, da han var administrerende direktør for virksomheden.

Massachusetts statsadvokater sagsøgte i juni otte medlemmer af Sackler-familien, og andre, for at vildlede læger og patienter vedrørende risikoen ved OxyContin. Ifølge anklagen skulle Richard have opfordret repræsentanter for selskabet til at råde læger til at ordinere den højeste dosis OxyContin, fordi det var mest rentabelt.

Purdue Pharma har været genstand for mange retssager, og i 2007 betalte tre af virksomhedens øverste ledere 634,5 millioner dollars i bøder for fejlagtigt at kommunikere risiciene ved OxyContin, men selve Sackler-familien blev dog ikke anklaget for personlig medvirken.

Alt i alt er over 200.000 mennesker døde i USA fra overdoser af receptpligtige opioider i hvad der hedder opioidkrisen.

Læs også:
Medikamenter skal få os til at acceptere folkemordet


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Antydes der herved at JØDER,det mest skønne uskyldsrene
    folkefærd på jordkloden skulle have gjort noget fordægtigt? Jøder det eneste folk der ikke har syndet,kun syndet imod.
    Lyder som en fæl omgang antisemitisme.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //