Jødisk sanger anklaget for at lyve om »antisemitisk hændelse«

ANTISEMITISME: Den tyske sanger Gil Ofarim, der er kendt i Tyskland, er sigtet for falsk anklage og bagvaskelse, efter at han blev beskyldt for at have fundet på et hændelsesforløb, for at få en hotelansat til at fremstå som antisemit.

Sangeren Gil Ofarim. Foto: Facebook.

Sangeren Gil Ofarim har vist sig at lyve, da han udtalte, at han blev nægtet tjeneste på et hotel i den tyske by Leipzig på grund af, at han bar en såkaldt Davidsstjerne.

Ofarim, 39, blev den 31. marts tiltalt af den offentlige anklagemyndighed i Leipzig. Det er nu op til Leipzigs regionale domstol at beslutte, om der skal fortsættes med en retssag.

Baggrunden er Ofarims påstand om, at en ansat på Leipzigs Westin Hotel fornærmede ham den 4. oktober 2021 og nægtede at give ham et værelse, fordi han bar et synligt jødisk symbol.

Ofarim har lagt en video på sociale medier, som han hævder, gengiver hændelsen. Anklagen gik viralt, og flere jøder og andre protesterede uden for hotellet på hans vegne.

Medarbejderen på hotellet blev midlertidigt suspenderet fra sit job. Der gik dog ikke lang tid, før der begyndte at blive rejst tvivl om ægtheden af ​​Ofarims video.

 

Hotellets sikkerhedskamera viser Ofarim uden en stjerne

I videoen fra hotellets sikkerhedskamera, som blev delt i tyske nyhedsmedier, har Ofarim ikke en davidsstjerne om halsen.

Popmusikeren har, da han blev konfronteret med dette materiale, kommenteret, at han »ikke kan huske, om han havde stjernen inden i eller uden på skjorten«, men at »det hele handler om at være jøde generelt«.

Efter flere måneders efterforskning kom statsadvokaten endelig frem til, at Ofarims anklager er bevist at være falske. Efterforskningen af ​​hotelmedarbejderen blev lukket den 31. marts for straks i stedet at retsforfølge Ofarim selv.

Heri påstås det, at Ofarim har lagt sin video op med det formål at skade hotellet og medarbejderen, og at han løj i sin anmeldelse om hændelsen til politiet.

Af anklageskriftet fremgår det videre, at Ofarim også løj, da han afviste medarbejderens søgsmål, hvor kunstneren er tiltalt for injurier.

 

»Folk begynder måske at tro, at jøder lyver«

Tysklands kommissær for antisemitisme Felix Klein mener, at begivenhederne omkring popartistens falske rapport i praksis har udvandet antisemitismen i landet.

Til Dpa-nyhederne (Deutsche Presse-Agentur) siger han:

Det blev spredt på sociale medier: »Jøden lyver«… Det hele har været skadeligt.

Da anklageskriftet mod Ofarim blev indgivet den 31. marts, sagde guvernøren i delstaten Sachsen, Michael Kretschmer, at Ofarim ikke kun havde miskrediteret dem, han anklagede, men også »skadet det jødiske samfund«.

Kretschmer kommenterede endvidere til DPA, at han fandt det »chokerende og dybt modbydeligt«, at nogen brugte anklager om antisemitisme »til falske udtalelser og bagvaskelse«. Han sluttede med at sige, at en undskyldning var på sin plads – »ikke kun fra Ofarim – men også fra alle dem, der på grund af hans falske anklager fordømte hotellet og dets ansatte«.

 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //