Jødisk Wall Street-bank rapporterer om store gevinster

ØKONOMI: Mens Europa og USA lider af inflation, fødevarekrise og trusler om lavkonjunktur, har banken JP Morgan rapporteret om store gevinster i årets første kvartalsrapport.

Foto: Solvency Ii Wire (CC BY 2.0)

Wall Street-banken JP Morgan har fremlagt sin kvartalsrapport for årets første tre måneder, skriver CNN. Ifølge rapporten har banken opnået betydeligt større gevinster end hvad analytikere havde forudsagt.

I løbet af kvartalet har banken opnået en gevinst på 12,6 milliarder dollars, hvilket svarer til 4,10 dollars per aktie. Det er en stigning på 52 procent i forhold til første kvartal sidste år.

I en pressemeddelelse hævder JP Morgan, at succesen skyldes, at amerikanerne fortsætter med at forbruge på trods af krisen – eller med andre ord: Amerikanerne fortsætter med at optage gæld, på trods af de kraftigt stigende renter.

– Den amerikanske økonomi har fortsat et stærkt fodfæste, forbrugerne bruger stadigvæk og har stærke balanceopgørelser, og virksomhederne er i god form. De mørke skyer, som vi har set på horisonten i det seneste år, er dog stadig til stede, siger den jødiske banks CEO Jamie Dimon.

Mens JP Morgan opnår milliardgevinster, forudser stadig flere eksperter en lavkonjunktur også i USA.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //