Den jødiske milliardær Michael Bloomberg annoncerer, at han vil være Demokraternes præsidentkandidat til valget i 2020

USA: Jeg stiller op til præsidentvalget for at slå Donald Trump og genopbygge USA. Jeg tror, at mine unikke erfaringer i forretningslivet, politik og filantropi vil gøre det muligt for mig at vinde og lede landet, skriver Bloomberg.

Bloombergs kandidatur kommer næppe som en stor overraskelse. Milliardæren har bestilt tv-reklamer for 33 millioner dollar på blot en uge. Reklamerne bliver vist på nationalt og lokalt tv i 99 byer på tværs af USA.

De første delstater har også haft deadline for at komme på stemmesedlen til primærvalgene næste år. Her sikrede Bloomberg også i sidste uge, at han er på stemmesedlen i delstaterne Arkansas og Alabama.

Skal overvinde baglandet

Det står dog klart, at han ikke kommer på stemmesedlen i New Hampshire, der er den anden stat, som holder sit primærvalg.

Til nyhedsbureauet AP har hans rådgiver Howard Wolfson tidligere sagt, at Michael Bloomberg ikke vil føre valgkamp i de første fire primærvalg – i Iowa, New Hampshire, Nevada og South Carolina.

I stedet vil han satse på de 14 stater, der skal til primærvalg 3. marts på den såkaldte super-tirsdag.

Hans kandidatur er af avisen The New York Times blevet beskrevet som en alvorlig trussel mod de førende kandidater.

Men ifølge det politiske netmedie Politico har en meningsmåling vist, at han står til fire procent af stemmerne på landsplan i det demokratiske primærvalg.

Desuden er han den af kandidaterne, som flest af de demokratiske vælgere siger, at de har en negativ mening om.

De mange venstreorienterede på Twitter gav ham heller ikke en god velkomst, noget du kan se her.

Hvad ønsker Bloomberg?

Da manden har en lang fortid i politik og medier, ved vi allerede meget om hans holdninger. Her er en gennemgang af de vigtigste:

Bloomberg er en radikal zionist, som støttede op om krigen i Irak i 2003. I marts 2007 talte han for Bush administrationen imod en gruppe demokrater, som ønskede at trække de amerikanske tropper ud af Irak, efter en tidsfrist. Derudover har han i en kronik skrevet, at gaza krigen i 2014 var retfærdig, og at “Alle lande har en ret til at forsvare sine grænser fra sine fjender, og Israel var fuldstændig berettiget i, at krydse grænsen in til gaza for at ødelægge tunneler og raketter, som truede Israels selvstændighed.” Ikke nok med det, men efter bombadarmenet af Gaza i 2014, hvor mere end 500 palæstinensiske børn blev dræbt, sagde Bloomberg til CBS News, at Israel “Skal ikke give et proportionalt respons” når de bekriger Hamas.

Han er en globalist, som går ind for frihandelsaftaler. Han har flere gange kritiseret Trumps protektionistiske politik, her er et eksempel.

Bloomberg sagde i 2007, at han ønsker, at give statsborgerskab til de mange millioner illegale indvandrer i USA. Han sagde også i 2013, at indvandringen er “livsblodet i vores økonomi”.

Med sin egen fortid indenfor finansverdenen så kommer det nok ikke som en overraskelse, at Bloomberg  har stor støtte fra Wall Street. Allerede inden Bloomberg havde offentliggjort, at han stiller op til valget, skrev Brian Schwartz på CNBC, at Wall Street cheferne står på linje bag Bloomberg. Bloomberg sagde også, at det var den amerikanske congress og “ikke bankerne, som skabte finanskrisen.”

KILDER:
DR
Forward
Theintercept
Ontheissues
CNBC

 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //