Journalistisk tweet om øget coronastøtte i stedet for militær hjælp til Israel førte til afskedigelse

JØDISK MAGT: Et sarkastisk tweet om at give det amerikanske folk mere støtte i coronatiden i stedet for militær hjælp til Israel, førte til afskedigelsen af venstrejournalisten Nathan J. Robinson fra The Guardian US.

Skærmdump: Twitter.

Nathan J. Robinson skriver i sin artikel, at han var frustreret over, at støttepakken til amerikanske borgere ikke var tilstrækkelig, mens den amerikanske kongres gav 500 millioner dollars mere i militær støtte til Israel.

Amerikansk militærhjælp til Israel tegner sig for 20 procent af Israels forsvarsbudget. Intet andet land modtager mere støtte fra USA end Israel, ifølge en oversigt over de lande, der modtager militær støtte fra USA fra 2015.

For at udtrykke sin frustration tweetede Robinson sarkastisk, at det synes som lovfæstet, at Israel skal modtage noget ved enhver lejlighed, når den amerikanske kongres beslutter at øge de amerikanske udgifter. Den uskyldige tweet kan læses i sin helhed her.

Øjeblikkeligt begyndte andre Twitter-brugere at pointere, at hans udtalelser var antisemitiske. Robinson, der åbenbart ikke havde nogen forståelse for jødespørgsmålet, mente ikke at han havde sagt noget kontroversielt. Han havde trods alt kun kritiseret amerikansk politik.

Han havde kommenteret den amerikanske politik for The Guardian US siden 2017, og han havde aldrig før haft med Israel at gøre.

Robinson skriver også, at avisen altid havde været tilfreds med ham, og den eneste gang de afviste ham, var da han kommenterede Joe Biden og hans forhold til sønnens (Hunter Bidens) forretningskorruption i blandt andet Ukraine.

Robinson havde ikke engang tænkt på, hvad der ville ske med ham, hvis han kritiserede den israelske regering og den amerikanske støtte til landet. Denne dårskab fik ham til at «træde over den usynlige grænse» og fik ham fyret.

Personally, I had never thought about the question of whether I could suffer consequences for criticizing the government of Israel (and U.S. support for it). I have just about as much “free speech” as you can get in this world. Perhaps I should have thought about it more, though, because as soon as I crossed an invisible line, it was very quickly made clear to me. The moment I irritated defenders of Israel on social media, I was summarily fired from my job as a newspaper columnist.

Sådan beskriver Robinson hændelsen, der førte til, at han blev fyret. Efter tweetet bliver han kontaktet af avisens chefredaktør John Mulholland, der er alt andet end tilfreds med ham. For Mulholland er det vigtigt, at deres samtale forbliver privat, og at indholdet ikke spredes. I e-mailen hævder han, at Robinson har spredt «falske nyheder», og at det er uheldigt at sprede information, der kan fortolkes som en støtte til eksistensen af ​​en jødisk alliance, der styrer amerikansk politik. Han stiller også spørgsmålstegn ved, hvorfor Israel er det eneste nævnte land, og siger også, at han ikke synes, at tweetet hjælper den offentlige diskurs.

I e-mailen citerer Mulholland en anonym person, der skriver:

Saying that the only Jewish state controls the most powerful country in the world is clearly antisemitic. The myth of ’Jewish power’ informs murderous hatred. Delete this and apologise.

 

Robinson lægger sig flat ned, men får alligevel sparket

Robinson forstod, at han havde irriteret sin chefredaktør, som sandsynligvis selv havde fået en shitstorm sendt i sin retning fra vrede filosemitter og jøder.

Robinson påpeger i sin tekst, at chefredaktøren ikke ville have reageret som han gjorde, hvis det var et andet emne end Israel. Robinson beslutter derfor at undskylde over for Mulholland og slette sine tweets i håb om at beholde jobbet.

Han skriver i sin artikel, at han syntes, det var forkasteligt, at avisen skulle bestemme, hvad han kunne tweete om, men håbede, at censurens omfang ville være begrænset.

Efter undskyldningen til Mulholland skriver han, at han accepterer dette og håber, at de begge kan lægge «hændelsen» bag sig. Redaktionen, der redigerede Robinson, fortæller ham, at folk på avisen var kede af hans udtalelser, men at hans andre spalter vil blive publiceret. Robinson føler, at sagen er ude af verden, så længe han tiger om Israel.

Robinson vendte tilbage til at skrive spalter, men i løbet af de næste par uger ville redaktionen enten ikke svare på hans anmodninger, eller også skrev de, at de snart ville kontakte ham. To uger efter Robinsons Israel-kommentar indrømmede Robinsons redaktører, at de ikke kunne publicere Robinsons spalter, fordi Mulholland var så vred på ham for at kritisere penge, der blev givet til det israelske militær i stedet for amerikanske borgere, der blev fattigere under coronapandemien.

Et par dage senere informeres Robinson om, at redaktionen har talt med Mulholland, og at det er besluttet, at Robinsons tekster ikke længere er ønsket, og at avisen ikke vil have noget forhold til ham i fremtiden. Robinson siger, at situationen kan løses, hvis han blot kunne tale med Mulholland, men redaktionen siger, at det ikke vil have nogen effekt.

I had to be prepared to accept some policing of my social media by the Guardian in a desperate effort to keep my job. But there is no “three strikes” policy when it comes to criticism of Israel, no matter how justified the criticism, and no matter how far it falls from actual anti-Semitism. It did not matter that I swiftly deleted my words. You cross the line, you’re gone.

Robinson ser ud til at have lært sin lektie og udtaler i sin artikel, at hans behandling ikke skyldes nogen «omfattende sammensværgelse», men kun en politik, hvor USA’s allierede Israel er hævet over for enhver kritik,  hvilket sidestiller ham med andre journalister.

The Guardian US gik senere ud og påpegede, at de ikke teknisk set havde fyret ham, da de aldrig havde ansat ham, men kun købte hans tekster. De siger også, at de måske er villige til at publicere Robinsons tekster senere, hvis de finder dem interessante.

Kilde:
Current Affairs


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Det er jo total nazi racistisk at ville sikre sig penge til sin egen nations borgere før penge til Israel


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //