JTA: »Vi taber krigen mod antisemitisme«

ANTISEMITISME: En jødisk avis har sammenfattet et budskab fra jødiske ledere i Europa: »Forlad dit værtsland og rejs hjem! Vi taber krigen mod antisemitisme«.

Avisen Jewish Telegraphic Agency (JTA) sammenfatter i en artikel, rapporter om reaktioner i Europa på Israels aggression i Mellemøsten – med refleksioner om »den moderne antisemitismes historie«. Det antages, at udviklingen i Europa peger på antisemitismens sejr.

Beskyldningerne rettes indledningsvis mod europæere fordi, at de, da Israels aggression i Gaza blev optrappet, »øgede deres støtte til de antisemitiske aktiviteter, der har tendens til at følge efter spændinger i Mellemøsten«.

JTA beklager sig over, at fænomenet »antisemitisme« i Europa er kendt som »importen af ​​den israelsk-palæstinensiske konflikt«.


Europæere skyldige i »antisemitiske handlinger« begået af arabere

Den jødiske avis bebrejder europæerne for »antisemitisk motiverede handlinger i Europa«, men konstaterer samtidig, at gerningsmændene i alle de beskrevne tilfælde, hvor disse er blevet identificeret – har vist sig at have sin oprindelse i Mellemøsten.

Mønsteret bekræftes af Frankrigs Nationale Agentur for Årvågenhed overfor Antisemitisme, der oplyser at »muslimer eller personer med muslimsk baggrund« er ansvarlige for samtlige voldelige »hændelser med antisemitiske motiver« i landet i de senere år.

Denne oprigtighed om, hvem der står bag de »antisemitiske handlinger« i Europa, skiller sig ud sammenlignet med de fleste tidligere rapporter fra jødisk side.

JTA fortsætter med at konstatere, at »dynamikken« med »europæisk støtte til antisemitiske aktiviteter« er blevet demonstreret mange gange før – og særligt tydeligt under optrapningen af ​​volden i Gaza i 2014.

Omfanget af dette års antisemitiske voldsbølge kan ifølge avisen illustreres ved det faktum, at den Britiske Jødiske Sikkerhedsenhed (CST) har dokumenteret mere end 250 antisemitiske hændelser i de 17 dage efter den 9. maj – en 500 procent stigning i løbet af disse dage.

I maj registrerede enheden 325 hændelser – det er flest på en måned siden 1984, hvor CST begyndte at dokumentere hændelserne. I juli 2014, under Israels berygtede Operation Cast Lead i Gaza, registrerede CST 317 tilfælde.

Men optrapningen har ikke kun betydet en kvantitativ ændring. I 2021 er noget kvalitativt nyt også kommet ind i billedet. »Antisemitisme« støttet af europæere har nu båret ny ond frugt, mener de.

»Fremtrædende jødiske ledere« og »erfarne bekæmpere af antisemitisme« i verden har givet usædvanlige »bitre advarsler om, at kampen [mod antisemitisme] kan være tabt.«

 

»En pessimisme, vi aldrig har set før«

Selv om det samlede omfang af Europas nuværende bølge af »antisemitisk aktivitet« stadig er ukendt, så er det ifølge nogle vurderinger – inklusive dem, der præsenteres af det britiske jødiske samfund – af hidtil uset omfang.

Og lokale jødiske ledere reagerer på dette med en hidtil uset pessimisme.

I lyset af snesevis af hændelser i Belgien alene de seneste uger skriver Joel Rubinfeld, præsident for den belgiske liga mod antisemitisme, at han »tvivler« på, om han vil være i stand til at leve videre i landet med sin kone og to børn.

»Jeg troede, jeg ville klare det. Nu tvivler jeg på det«, påpeger Rubinfeld i et indlæg offentliggjort i lørdagsudgaven af ​​Le Vif ugentligt.

Brigitte Wielheesen, en velkendt journalist og ekspert i bekæmpelse af terrorisme fra Holland, skrev i en artikel til nyhedssiden Jonet, at hun nu, efter mange års kamp mod antisemitisme har indset, at denne kamp er nyttesløs.

»Kampen mod denne sygdom er blevet håbløs«, udbryder Wielheesen, tidligere sekretær for det interprovinsielle rabbinat i Holland.

»Hvis jøderne er Europas kanariefugl i kulminen«, skriver hun, »vil denne fugl ikke længere leve«.

Den hollandske overrabbiner Binyomin Jacobs, der i årevis har anbefalet lokale jøder at immigrere til Israel, dels på grund af antisemitisme, sagde under en forelæsning i byen Nijmegen, at han og hans kone ville forlade landet, hvis det ikke var for deres obligatoriske forpligtelser.

“Det fik os til at tænke på kaptajnernes pligt til ikke at forlade det synkende skib,” beskrev en lytter det hele i et brev, han sendte til Jacobs efter foredraget, siger Jacobs selv i sin blog.

 

Eksempel på »antisemitisk motiveret hadforbrydelse«

– ifølge JTA

I Tyskland skete der en hændelse for lidt over en uge siden i byen Magdeburg. Der skal en gruppe unge mænd, efter sigende, have »chikaneret« en 22-årig mand, der var iført en kippa.

Mændene skal til sidst have slået ham og forårsaget mindre kvæstelser, rapporterer nyhedssiden MDR. En forbipasserende greb ind, og mændene forlod stedet. Den forbipasserende sagde, at mændene var arabere.

I Hamborg i det nordlige Tyskland råbte tre personer i en bil »antisemitisk hadtale« til en jødisk cyklist, efter at han stoppede ved et trafiklys, rapporterer nyhedssiden TAH.

I Bremen, omkring 330 km vest for Berlin, blev en mand med en ansigtsmaske dekoreret med Davidsstjernen »forulempet« på gaden.

I Østrig blev en ikke-jødisk kvinde angiveligt chikaneret og kaldt en »børnemorder« af tre mænd i metroen, der angiveligt angreb hende, fordi hun læste en bog med titlen »Jøder i den moderne verden«, fortalte kvinden selv til en programleder på ORF fredag. En mand trak i hendes hår, fortalte hun.

Kvinden sagde, at politiet rådede hende til at glemme hændelsen, og at den ikke var antisemitisk, da hun ikke er jøde. Indenrigsministeriet siges at have underrettet ORF om, at de undersøger sagen.

I Storbritannien siger en neonatal-sygeplejerske, at to mænd konfronterede hende i en elevator på hendes arbejdsplads i London efter at have observeret hendes Davidstjerne.

De har ifølge sygeplejersken, Hadasa Abrams, spurgt om hun »tror på et frit Palæstina«. Hun svarede »Jeg er jøde«. Som modsvar siges det, at en af ​​mændene sagde: »Jeg vil dræbe dit folk« skriver Abrams på Facebook.

I den belgiske by Antwerpen beskriver en blogger, hvordan han var vidne til en mand, der råbte »Forsvind, beskidte jødinde« til en ortodoks jødisk kvinde, der nærmede sig parkbænken, som manden sad på.

Den 21. maj blev en mand »angrebet« på et tog i Østrig efter at have opfordret to mænd, der ifølge vidner så ud som om de kom fra Mellemøsten, til at stoppe med at komme med antisemitiske udsagn og benægte »Holocaust«, rapporterer en lokal avis.

I London kørte en konvoj på otte biler dekoreret med palæstinensiske flag gennem byen, mens passagererne »brølede antisemitiske fornærmelser« over højttalerne.

En af passagererne råbte ukvemsord, da konvojen rullede gennem Londons mest jødiske bydele.

Torsdag blev hjemmesiden til en af de ​​britiske jøders største velgørenhedsorganisationer, Norwood, som »hjælper børn med indlæringsvanskeligheder« hacket. Teksten »befri Palæstina, afskaf apartheid« havde erstattet hjemmesidens indhold.

»Desværre blusser antisemitismen i Storbritannien altid op, når en konflikt raser i Mellemøsten, men dette føles værre end nogensinde før«, kommenterede Luciana Berger, en tidligere fremtrædende jødisk lovgiver, der er aktiv i Labour, men som nu er PR-konsulent, på Twitter samme dag.

Afslutningsvis kan det konstateres, at »trusler« mod jødiske grupper, som flytter fra værtslandet til den jødiske stat (aliyyah) med hensyn til »antisemitisme«, ofte er blevet brugt til at fremme disse gruppers interesser i værtslandene.

Læs også:
Dagens video: Krige for Israel driver masseindvandringen
Dagens video: 20 eksempler på hvem, der går i spidsen i kampen for masseindvandring til hvide nationer


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Anonym says:

  Ja det er ikke meget der skal til før en overlegen føler sig krænket.

 • Martin says:

  Ingen vil savne dem hvis de forlod Europa

 • Lad dem forsvinde fra jordens overflade . Ja Martin du har ingen vil savne dem


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //