«Judea Declares War on Germany»

HISTORIE: Den 27. marts 1933 blev der gennemført massive jødiske demonstrationer rundt omkring i hele verden. Demonstrationerne var en del af den «hellige krig» som jødiske organisationer erklærede mod Tyskland.

The Daily Express, 24. marts 1933: «Judea Declares War on Germany – Jews of All the World Unite in action». (Klik for at forstørre).

Den 12. marts 1933, kun en uge efter den nationalsocialistiske valgsejr, tog amerikanske jødiske organisationer initiativ til en verdensomspændende økonomisk boykot af Tyskland. Det første skridt til krigserklæringen blev taget, da organisationen American Jewish Congress foreslog en massiv protest i New York den 27. marts 1933.

Under en række møder den 20. og 21. marts besluttede de mest magtfulde jødiske organisationer i verden at afholde de foreslåede protester. På disse møder blev det også besluttet via økonomiske sanktioner at knække den tyske økonomi, som på tidspunktet var sårbar på grund af Versailles-traktaten. Et par dage senere blev der arrangeret mindre protester i New York, hvor 20.000 jøder gennemførte boykotter af tyske forretninger i byen.

Den 24. marts rapporterede den britiske avis The Daily Express fra disse møder. Artiklen havde titlen «Judea Declares War on Germany – Jews of All the World Unite in action». Artiklen beskriver en kommende hellig krig mod Tyskland, hvor alle verdens jøder skulle forene sig i økonomisk og finansiel krigsførelse mod landet. Den beskriver yderligere, hvordan verdens 14 millioner jøder står forenet i deres had mod det nationalsocialistiske Tyskland.

Fra de samme møder rapporterede den jødiske avis Natscha Retsch:

Krigen mod Tyskland vil blive ført af alle jødiske samfund, konferencer, kongresser … af hver enkelt jøde. Dermed vil krigen mod Tyskland ideologisk genoplive og fremme vores interesser, hvilket kræver, at Tyskland fuldstændig ødelægges. Faren for os jøder ligger i hele det tyske folk, i Tyskland som helhed såvel som individuelt. Det skal gøres uskadeligt for alle tider …. I denne krig er vi jøder nødt til at deltage, og dette med al den styrke og magt, vi har til vores rådighed.

Dagen før de planlagte protester offentliggjorde Tysklands zionistiske organisation en erklæring, der afviste beskyldningerne mod nationalsocialisterne som falske og sensationelle. Samme dag skrev Joseph Goebbels i sin dagbog:

Den eneste måde at forsvare os mod de udenlandske løgnere er at lægge pres på bagmændene eller dem, der drager nytte af dem, nemlig de tyske jøder, der indtil nu ikke er blevet antastet. Vi må iværksætte en omfattende boykot af jødiske virksomheder i Tyskland. Måske tænker de udenlandske jøder sig om, når de ser deres racebrødre under hårdt pres.

Den 27. marts blev der afholdt protestaktioner i New York, Chicago, Baltimore, Boston, Cleveland, Philadelphia og 70 andre steder. Den største demonstration blev afholdt i New Yorks Madison Square Garden, hvor mere end 55.000 jøder samlede sig. Fra Madison Square Garden blev blev hadet mod Tyskland sundt ud over hele verden. Tyskland blev fremhævet som jødernes fjende nummer et. På mødet blev der opfordret til en verdensomspændende økonomisk, kulturel og social boykot af det nationalsocialistiske land.

Jøder i Madison Square Garden, 27. marts 1933.

Som et direkte svar på denne jødiske krigserklæring besluttede den tyske regering, at en modaktion skulle holdes. Den 28. marts blev en proklamation af Dr. Goebbels publiceret i tyske aviser, og nogle dage senere blev det bestemt, at boykotten skulle startes den 1. april.

150.000 arbejdere fra Berlin samlede sig for at vise modstand mod den udenlandske skræmmekampagne.

SA-mænd, 1. april 1933. På skiltene står: «Tyskere: Forsvar jer! Handl ikke med jøder!»

Dr. Goebbels skriver følgende om dagen:

1. april-boykotten mod udenlandske skræmmepropaganda er begyndt i Berlin og resten af ​​landet. Jeg kørte langs Tauentzienstrasse på en inspektionstur. Alle jødiske butikker er lukkede. SA-mænd står vagt uden for indgangene. Overalt har offentligheden fulgt opfordringen. Perfekt disciplin opretholdes. Fantastisk at se dette. Alt går glat som i resten af riget.

150.000 arbejdere fra Berlin samlede sig om eftermiddagen i Lustgarten for at vise deres samlede støtte til protesterne mod den udenlandske skræmmepropaganda. Stemningen er meget høj!

Medierne fungerer i total harmoni. Boykotten er en stor moralsk sejr for Tyskland. Vi har vist de udenlandske magter, at vi kan forene hele nationen uden større problemer. Ved midnat annullerer vi frivilligt boykotten. Vi afventer konsekvenserne i den udenlandske propaganda.

Efter de organiserede boykotter i marts 1933 fortsatte angrebene på Tyskland. I sommeren 1933 blev der afholdt endnu en konference i Amsterdam, hvor den igangværende økonomiske blokade blev koordineret. World Jewish Economic Federation blev oprettet der, og en jødisk advokat ved navn Samuel Untermyer blev valgt til leder. Ved sin hjemkomst til New York tillod han sig at blive interviewet i radioen. Her er dele af dette interview:

… Tyskland [er] omdannet fra en kulturens nation til et sandt helvede af grusomme og vilde dyr.

Vi skylder det ikke kun vores forfulgte brødre, men hele verdenen nu i selvforsvar at slå et slag, der vil frigøre menneskeheden fra en gentagelse af denne utrolige skandale ….

Nu eller aldrig skal alle jordens nationer gøre fælles sag mod … slagtning, sult og tilintetgørelse … djævelsk tortur, grusomhed og forfølgelse, der dagligt påføres disse mænd, kvinder og børn….

Når fortællingen fortælles … vil verden konfrontere et billede, der er så frygteligt i sin barbariske grusomhed, at krigens helvede og de påståede belgiske grusomheder blegner i ubetydelighed sammenlignet med denne djævelske, bevidste, koldblodigt planlagte og allerede delvist udført kampagne for udryddelse af et stolt, blidt, loyalt, lovlydigt folk….

Jøderne er verdens aristokrater. Fra umindelige tider er de blevet forfulgt og har set deres forfølgere komme og gå. De alene har overlevet. Og således vil historien gentage sig, men det giver ingen grund til, at vi skulle tillade denne tilbageførsel af en engang stor nation til mørkealderen eller undlade at redde disse 600.000 menneskelige sjæle fra helvedes tortur …

… Hvad vi foreslår og allerede er gået langt i retning af at gøre, er at retsforfølge en rent defensiv økonomisk boykot, der vil underminere Hitler-regimet og bringe det tyske folk til fornuft ved at ødelægge deres eksporthandel, som selve deres eksistens afhænger af.

… Vi foreslår og organiserer verdensopinier til at udtrykke sig på den eneste måde, Tyskland kan fås til at forstå ….

Som enhver kan se, var de tyske aktioner fuldstændig defensive. Den første krigserklæring før hvad der skulle blive Anden Verdenskrig, kom ikke fra Tyskland, men fra den organiserede jødedom.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //