Katedral i Nantes i flammer – Afrikansk mand varetægtsfængslet

UDENRIGS: En katedral fra 1400-tallet i Frankrig stod i lørdags i flammer, nu er en mand fra Rwanda arresteret mistænkt for ildspåsættelse.

Lørdagens brand i katedralen i Nantes i Frankrig mistænkes at være påsat, skriver Figaro.

Tre forskellige arnesteder er fundet i den gamle katedral, en ved orgelet og en i hver af katedralens to sideskibe. Johanna Rolland, borgmester i Nantes, har meddelt, at der er iværksat en undersøgelse af brandstiftelsen.

Branden i den gamle katedral fra 1400-tallet brød ud klokken otte lørdag formiddag. Katedralen, som er en del af Frankrigs kulturarv ved Monument historique, blev reddet af brandvæsenet, der efter to timer formåede at bringe ilden under kontrol.

– Skaderne ser ud til at være koncentreret i orgelet. Det ser ud til at være fuldstændig ødelagt. Den platform, hvorpå den ligger, er meget ustabil og truer med at kollapse, sagde den regionale brandchef Laurent Ferlay.

Et malet glasvindue i facaden og et værdifuldt maleri fra 1800-tallet blev også ødelagt af ilden.

Borgmester Rolland roste brandmændene for deres indsats, men udtrykte også foruroligelse over hændelsen: ”Det er en dag præget af sorg. Vores katedral er et sted for alle indbyggere i Nantes, det er en del af vores historie og vores kulturarv ”.

I de senere år er angreb på kirker og den europæiske kulturarv steget dramatisk, og tusinder af kirker er blevet beskadiget. I Frankrig vandaliseres i gennemsnit tre kirker hver dag.

I 2018 var der 1.063 angreb på kristne kirker og symboler, hvilket var en stigning på 17 procent sammenlignet med året før.

Sidste forår brændte verdensarven Notre Dame ned i Paris.

En 39-årig mand fra Rwanda blev arresteret i sit hjem lørdag eftermiddag på mistanke om at have startet branden i katedralen. Anklageren meddelte søndag formiddag, at manden er i varetægt. Afrikaneren skal have været en frivillig, der arbejdede for stiftet og ikke tidligere er kendt af politiet.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //